sobota 7. září 2019

Výlety: Polsko - Krakov - část třetí


Nádherný víkendový den všem. Doufáme, že váš pracovní, školní týden uběhl rychle a v pořádku a teď máte konečně volnou chvilku na to, pustit se s námi do objevování Krakova.

DOPRAVA:

O dopravě jsme psaly již v prvním a druhém článku.


UBYTOVÁNÍ:

I o ubytování jsme vám psaly dříve, takže klik výše.

MĚNA:

- Złoty (PLN)

CO NAVŠTÍVIT:

Jak jednoduché bylo znovu projít celé historické centrum Krakova, hrad, Kazimierz a další. Mrkněte třeba i k hlavnímu nádraží! To prostranství je naprosto krásný.

 

KDE SE NAJÍST:

Tady pro vás máme plno typů. Poslední den jsme opravdu nezahálely a vydaly se do několika podniků, o kterých vám dáme celkové info snad co nejdříve.

Čtvrtý den ráno jsme začaly v kavárně Mo-ja café & bistro, kde jsme ochutnaly snad ta nejlepší vejce benedikt a burg! Mrkněte sem. Máme tu celou recenzi a doufáme, že vás alespoň trochu nalákáme.


Aby toho nebylo málo, po procházce městem jsme se vydaly do kavárničky Café Lisboa. Když zatím nemáme možnost navštívit Lisabon, rozhodly jsme se jeho menší verzi navštívit v Polsku. V této kavárně jsme ochutnaly Pastel de nata, typickou portugalskou sladkou pochoutku a upřímně! Tady to bylo boží a už teď se těšíme, až je jednou ochutnáme v originálním prostředí.

 

Posledním podnikem, kde jsme byly byl Przystanek Pierogarnia. Zde jsme ochutnaly typické polské jídlo a to pirohy (polsky: Pierogi). Na cestu domů naprosto super věc!

CO MUSÍTE OCHUTNAT:

Pierogi – dělají se v různých variantách ať už sladké, tak i slané. Stačí vybrat z nabídky.

Od nás je to pro tentokrát opravdu vše. Loučíme se s Polskem a zážitky z tohoto místa. Těšíme se na nové, tentokrát zase trochu odjinud.


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat