čtvrtek 17. října 2019

Příroda: Vojanovy sady


Zdravíme a vítáme vás u nového článku. Tentokrát se s námi podíváte do Vojanových sadů.

Cesta 
Nejjednodušeji se tam dostanete ze zastávky Malostranská (metra A - Malostranská, tramvaje - 1, 2, 12, 14, 15, 18, 20, 22, 23, 25 a 97). Ze stanice je to opravdu kousek, v podstatě jen přes jeden přechod. Pro ty z vás, kteří čtou naše články může být nápovědou Cocovanka. Pro všechny ostatní, co stále tápete, na naši recenzi určitě koukněte, ale pro teď vám prozradíme, že Vojanovy sady najdete na adrese: U Lužického semináře, 118 00, Malá strana (odkaz na mapu máte dole). Takže je neváhejte navštívit.


Památky 
Ve Vojanových sadech, které jsou jedny z nejstarších zachovalých v Praze, najdete například Kapli sv. Eliáše a Kapli sv. Terezie z Avily. 

Mnoho lidí tu nepotkáte, za to když budete mít štěstí tak narazíte na několik pávů. Jen tak se zde procházejí nebo sedí na nějaké soše nebo oblouku.

Je zde i malý rybníček, hezká terasa s výhledem a skleník. Za zmínku také stojí i sluneční hodiny, které pořád fungují. Nechybí tu i dětské hřiště a spousta laviček. Pokud plánujete vycházku po městě, určitě doporučujeme zajít i sem. 

Mějte se krásně, užije si procházku a  zase příště, ahoooj!!!

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat