sobota 19. října 2019

Recenze: Café Josefina

 
    

Vítáme vás u dalšího článku z Německa. Tentokrát se jedná o kavárnu Café Josefina, i když jsme měli původně v plánu jinou (ta měla bohužel zavřeno). Tuto kavárnu najdete na adrese Augustenstrasse 113, 80798  Mnichov.  Teď už však pojďme na samotnou recenzi.

Otevírací doba je od pondělí do pátku 7,30 až 19,00. V sobotu a neděli si majitelé rádi přispí takže počítejte s příchodem až na 9,00 opět do 19,00.


Jejich bohaté menu vám nabídne přes snídaně, po kávy, čaje až k něčemu na zub k obědu a večeři.

A nemusíte mít obavu, najdete zde i varianty bez lepku, laktózy, vhodné pro vegetariány i vegany.

Platební kartu berte sebou, to samé i vašeho mazlíčka! A pokud se vám tu nebude chtít sedět, neváhejte a vezměte si to sebou domů. 

Interiér byl moc stylový. Hodně se nám líbil bar, který člověk vidí hned při vstupu do kavárny. Stoly, pouze ty u zdí, jsou některé dřevěné, některé s kachličkami. Ještě se zde můžete kochat velkým luxusním lustrem, zrcadlem a roztomilými kytičkami na stolech, to vše je v Josefině.

 

Židle by mohly být pohodlnější, a stoly trochu dál od sebe, ale to je jen maličkost, stejně se nám tu líbilo. 😊 Ps: Kdyby bylo krásně, využijeme jejich exteriér. Malé kovové stolečky s kachličkami a více místa + neonový nápis - to vše najdete před kavárnou. ❤️

Prostoru dáváme 4,5 hvězd z 5.

Obsluha v této kavárně nás naprosto dostala. Velmi milá slečna nás uvítala s vřelým úsměvem, pokud jsme v menu něčemu nerozuměly, tak nám to přeložila do angličtiny a vysvětlila. Dokonce nám rozuměla i pár českých slov, nad kterými jsme se spolu zasmály. Nejlepší však stejnak na konec byla jejich vstřícnost, kdy nám s milým souhlasem udělali později k večeru jídlo ze snídaňového menu. Za nás naprosté překvapení. Dáváme 5 hvězd z 5.

Nemělo by vás už překvapovat, že Verů opět zvolila v mnichovské kavárně milchkaffee a samozřejmě, že chutnalo naprosto výborně. Hezky zahřálo a latte art byl jen hezká tečka na závěr.

Horká čokoláda s chilli naprosto splnila očekávání. V deštivém počasí se Eli chtěla pořádně zahřát, jak jinak než horkou čokoládou 😅 Množství chilli bylo tak akorát a čokoláda samotná nebyla vodová ani s něčím smíšená, prostě jen čokoláda a chilli. Máte vůbec rádi tuto kombinaci? Nebo si ji oblíbila jen Eli 😃 Napište do komentářů ❤️


Perníčková horká čokoláda → Tato čokoláda byla velmi dobrá , ALE jen dokud byla horká. Perníčky byly opravdu cítit, což bylo skvělé. A ani jí nebylo třeba sladit. Přesto však když začala chladnout, stávala se velmi hustou a ne dobrou hnědou kapalinou. Takže poučení pro jiné. Vypijte ji, dokud je horká!

Dáváme 4,5 hvězd z 5.

Z jídel jsme vybraly Míchaná vajíčka v několika variantách - bez rajčat a se šunkou. 
Tomu, co nám donesli na talíři se míchaná vejce říkat nedalo, ale hlad je hlad, takže budiž. Jednalo se o vaječnou omeletu se šunkou a pečivem (málo pečivem), která nebyla ani 2x chuťově dobrá. Nebyla slaná, takže přisolit bylo opravdu třeba, jelikož ty vajíčka sůl neviděla ani z rychlíku. A navíc byla hodně pečená, takže byla dost suchá. Ale jak říkáme, hlad je hlad, navíc nám ji udělali, i když ji už v tu hodinu, kdy jsme tam byly, nedělali.


Míchaná vajíčka s rajčaty a šunkou, ano i Verů po nich sáhla. Avšak s Jíti vyjádřením nesouhlasí. Bylo neskonale milé, že nám necelou půl hodinku před zavíračkou udělali jídlo ze snídaňového menu. Vajíčka byla sice v omeletové formě, ale to je jedno. Slaná byla akorát, pokud někdo potřeboval, tak si je dosolil. Je lepší solit méně než více. Rajčata a šunka tomuto jídlu dodávala příjemnou chuť. To vše ladilo v hezké harmonii a co je nejdůležitější, alespoň na jistou dobu nás zasytily. Takže za Verů super volba.


Vaječná omeleta se sýrem, kterou si zvolila Eli byla docela dobrá. Jen by bylo fajn, kdyby tam nedávali cibuli. Jinak byla dobře osolená a nevypadala špatně na talíři, porce tak akorát ke snídani. Nezasytilo to náš velký hlad, ale to bohužel jsme my, co si na večeři vybraly nevhodné místo. Jinak na snídani by tam Eli ještě jednou určitě zašla.

Dáváme 4 hvězdy z 5.

Celkově má od nás kavárna 4,5 hvězdy z 5.

Pokud vás zaujal náš článek mrkněte na jejich oficiální stránku nebo Instagram @cafe_josefina_munchen

Jestli vás naše recenzi baví, hoďte nám sem nějaký fajn komentář :)


To je od nás dnes vše, mějte se krásně a uvidíme se zase za pár dní u nového článku.

VÝHODY:

      

    

 

 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat