čtvrtek 24. října 2019

Recenze: Folgujemy


    

Zdravíčko! O našem výletu do Polska jsme vám už něco málo řekly, a teď vám povíme o další z kaváren, které jsme navštívily.

Jak víte, udělaly jsme si výlet do Wrocławi (pokud nevíte, mrkněte sem) a i tam jsme nezůstaly o hladu a žízni, a tak jsme zavítaly do Folgujemy. Pro zajímavost, název této kavárny znamená "rozmazlovat".
😊 Tento podnik najdete na adrese Kniaziewicza 16, 50-529 Wrocław, Polsko. Otevírací dobu mají hned ve třech provedení. Pondělí až pátek 8-21, sobota 9-21 a neděle 9-19.

Jedním z našich doporučení je popadnou svého čtyřnohého mazlíčka a vyrazit s ním na jeden ze skvělých brunchů, které zde mají. Nebo pokud se zde vašemu miláčkovi nebude líbit. Vezměte si vše sebou domů.


V této kavárně se nám interiér moc líbil. Velká okna a dřevěné stoly zdůrazňovaly atmosféru minimalismu. Přírodní světlo z oken je vždycky příjemné. Dalo se samozřejmě sedět i přímo u okna, jsou to však spíše místa pro jednotlivce. My jsme si sedly k jedinému volnému stolu u baru a kuchyně zároveň.

A i samotný bar byl velmi zajímavý, ve formě oválu, prostorný a s tabulí s nabídkou pití. Nechyběly v prostoru i police s knihami, a hlavně s mnoha kytkami. Zajímavá byla i zeď za námi, celá z fotek propojených krásnou nití. A co musíme vyzdvihnout, tak světýlka zavěšená v prostoru kavárny.


Celkově byl interiér stylový a světlý, dáváme 5 hvězd z 5.

Obsluha zde byla velmi vstřícná a ochotná. Po příchodu nás slečna zavedla ke stolu, ke kterému jsme si půjčovaly židličku navíc. Objednávky byly vyřízeny rychle, jídlo jsme měly na stole chvilku poté, a i u placení nikdo nešetřil úsměvy. Za nás rozhodně super postoj k hostům a dáváme 5 hvězd z 5.

Verů cappuccino moc chutnalo, mělo moc hezkou a jemnou pěnu. Káva nebyla nijak hořká ani kyselá, prostě ideální šálek kávy.

 

Jíti Cappuccino zde bylo velmi dobré. Jemná a nekyselá chuť byla po necelé 4hodinové cestě balzámem pro duši i tělo a zároveň příjemným probuzením.

Eli si taky dala cappuccino a názor má stejný jako holky: cappuccino jí zde chutnalo, nebylo jej třeba ani sladit.

Dáváme 5 hvězd z 5.

Jíťa zvolila míchaná vejce s pečivem. Neočekávaně se na talíři objevil i salát, politý nějakou nedobrou zálivkou, o kterou by člověk rád požádal, aby tam nebyla, kdyby byl alespoň náznak toho, že se spolu se salátem ukáže na talíři. V menu o ní nebylo ani slovo (české, polské ani anglické). Vajíčka byla dobrá, dobře osolená i upečená, na vrchu posypaná pažitkou. Máslo též mohlo byl položené mimo pečivo (klasický kváskový chléb, jako máme v ČR), jelikož ne každý to má rád. Takže to, co slíbili v menu bylo dobré, to, co bylo doneseno navíc už ne (salát se zálivkou + máslo).

Verů měla obdobnou snídani jako Jíťa jen s tím rozdílem opečené slaniny a klobásek. Vajíčka byla opravdu dobrá, to samé uzeniny. Máslo na chlebu nebylo žádnou překážkou a ani salátek. Nic z toho opravdu Verů nevadilo, ba dokonce byla za všechno ráda a z nějakého důvodu má pocit, že v menu o tom zmínka byla. 😊

Eli miska s lilkem a vejcem, s rajčaty a asi s nějakou jinou zeleninou nebyla vůbec špatná. Mimochodem nazývá se to šakšuka, a původně to je severoafrický pokrm, který nevíme, jakým způsobem se ocitl ve Wroclawi. Ale určitě zasytí hladového člověka po ránu. Jídlo přímo z pece vypadalo dobře, domácí chleba byl výborný, opravdu výborný. Eli si tuto snídani celkem vychutnala.

Takže za naše rozporu plné pocity dáváme jídlu 4,5 hvězd z 5 a i tak všem moc a moc doporučujeme.

Celkově dáváme kavárně 5 hvězd z 5. Prostor, obsluha a nápoje si nás naprosto získaly. S jídlem to sice nebylo tolik zářné, ale i tak je to jedno velké doporučení od nás.

A co vy? Navštívili jste Wrocław a tuto kavárnu? Pokud jo, dejte nám vědět vaše dojmy z tohoto místa.

Oficiální stránku v podobě FB vám sem samozřejmě nesmíme opomenout dát, to samé i Instagram @folgujemy, protože obojí stojí za nahlédnutí.


Mějte se moc, moc fajn a zase příště adios.


VÝHODY:

      

   

 


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat