sobota 9. listopadu 2019

Recenze: Kavárna co hledá jméno


    

Zdravíme ... dneska to vše bude o Kavárně co hledá jméno. Má vůbec cenu vám o ní psát. S největší pravděpodobností jí znáte každý. No a pro ty co ne, vám o ní něco málo povíme. 

Tuto kavárnu najdete na adrese Stroupežnického 493/10, 150 00 Praha-Smíchov. Podle nás je to jedna z opravdu mála kaváren na Smíchově, které opravdu stojí za to. Otevřeno zde mají každý den. V pondělí sem brzy ráno nechoďte. Až do 12 zde totiž mají zavřeno, posedět tu však můžete až do 22 hodin večerních. Následovné dny až do pátku je otevírací doba mnohem delší a to od 8:00 do 22:00. O víkendu si sem skočte od 9 do 20:00, třeba na skvělé snídaně. 

Mimo ně tu však mají na výběr plno druhů nápojů, výbornou kávu i něco malého k zakousnutí. Třeba tyhle boží cupcakes, které jsme ochutnaly my. 


Za hezkého počasí je možnost vzít si kávu ven na zahrádku, relativně sem můžete zajít s mazlíčkem pro kávu sebou. 

Kompletní zajímavý příběh této kavárny si můžete přečíst zde na jejich webových stránkách. Dole pod článkem pak budete mít i jejich Instagramový profil. 

Nejvhodnější dopravou bude metro do stanice Anděl. Odtud pak pár kroků pěšky. 

Interiér této kavárny je velmi zajímavý. Jítě trošku připomínal tradiční japonské domy (těmi okny). Zdi byly z hrubé a neopracované omítky, kde prosvítaly cihly. Dnes je to však vysoce moderní a levné, tak proč ne? Hlavní místnost je jen jedna obrovská s plno stolky, v menší průchozí části je dřevěný bar a "čekárna". A to doslova. Jelikož je tato kavárna oblíbená a nedělají rezervace, tak si zde několik minut, klidně až hodinu, počkáte. Jako my 😑.  Kolem oken jsou však poličky s knihami, takže si mezitím můžete počíst. Mají však velmi zajímavě koncipované záchody, místo zrcadel zde mají krásné nápisy. Nádvoří je též velké, s kaštanem, který útočí na lidi 😁. Kavárna doporučuje donést si vlastní helmy. A po dešti dejte pozor na díry v zemi plné vody.

  

Interiéru dáváme 4,5 hvězd z 5.

K obsluze máme jen pozitivní poznámky. I když jsme stály dlouho ve frontě, slečna se usmívala a jakmile se uvolnil stůl pro 4, odvedla nás k němu. Objednávka byla přijata rychle, nehledě na velkou obsazenost. Při odchodu jsme si všimly příjemné atmosféry i na baru, při velkém stresu a obrovském množství objednávek, to obsluha zvládala perfektně a s legrací.

I obsluha má 5 hvězd z 5.


K pití jsme si daly cappuccino. Překvapuje vás to?

To bylo moc dobré. Chuť velmi jemná a lahodná s pěnou na vrchu a latte artem jako bonus. Kafe má rozhodně top místo. 

Eli měla horkou čokoládu a také byla chuťově výborná. 

 

Dáváme 5 hvězd z 5.

Jaké jídlo se vám vybaví, když se řekne Kavárna co hledá jméno? U nás jsou to vejce Benedikt a ano, musely jsme jejich vyhlášenou snídani ochutnat i my. A byly jsme bohužel zklamané. Porce sice vypadala velmi hezky, ale cenově už to k tomu teda moc nešlo. Chuťově bohužel nic moc, vyšlehaný bílek do pěny, v tom žloutek, slanina a žemle. K tomu samozřejmě holandská omáčka, u které nám něco chybělo. Prostě to bylo takové nic neříkající a chudé. Rozhodně jsme už ochutnaly lepší. 


Další maličkost, kterou jsme ochutnaly, byly cupcakes. Malý košíček s chuťově dobrým krémem, malinami  a borůvkou. Na ozdobu byl přidán rozmarýn.


Jídlu dáváme 4 hvězdy z 5.

Celkově od nás kavárna má 4,5 hvězd z 5.

Ještě tedy mrkněte na jejich IG profil @kavarnacohledajmeno 


My vám děkujeme, že nás čtete. A zeptáme se, znáte a byli jste v tomto podniku? Nebo je to pro vás novinkou? 

Pište nám to dolů. 

Od nás je to vše. Mějte se krásně a zase příště ahoj. ❤️

VÝHODY:

      

   

 


Holky že Zážitky na 4 

Žádné komentáře:

Okomentovat