čtvrtek 7. listopadu 2019

Tip na 4: CZE - Cafe Malina (Trvale uzavřeno)

Česká republika - Praha 10 - Vršovice



Zdravíčko vážení, vítejte u nového Tipu na 4. Docela nedávno jsme měly možnost sejít se s kamarádkou na kafe a rozhodly jsme se pro tenhle poměrně stále nový podnik v Praze. 


Někteří z vás možná znají, někteří možná ne, ale jde o kavárnu Cafe Malina, která pro nás teď znamená nejen dobré kafe, ale i snídaně! A to za celkem dost slušné ceny. 

Otevřeno mají od po-pa od 7:30 do 20:00, o víkendu je to od 9:00 do 17:00

Sídlí na adrese Moskevská 414/3, 101 00 Praha 10-Vršovice a nejlépe se sem dostanete tramvají č. 22 z I. P. Pavlova.

 

Eli jelikož už zde byla několikrát a pomalu a jistě se z ní tady stává stálý zákazník, nám dala pár rad ohledně toho, co jí tu chutná nejvíce a sama si zvolila flat white s ovesno-sójovým mlékem (78,-) a Řepové palačinky s quinoa a lososem 168,-. Při předchozí návštěvě sáhla z jídel po Lívancích s malinami a mascarponem 125,-


Ovesno-sójové mléko bylo v nabídce jako jediné z alternativních. Každopádně kávě přidávalo jemnou chuť ovesných sušenek (10 Kč příplatek). Krásný latte art nechyběl a originální talířky pod kafe jsou prostě boží!

Co se týče jídel, tak Eli jako velký fanoušek, jak maliny tak i lososa, si zde možná našla svůj ráj 😁 Porce lívanců byla tak akorát na dobrou snídani a malinová marmeláda byla slaďounká a bylo jí dost, prostě mňam. Na talíři nechybělo i další ovoce, no a celkový vzhled je takový, že se Eli toho ani nechtěla dotknout, jak to bylo krásné !


Palačinky s lososem také vypadaly jako nějaký art objekt. Jen koukněte na rozmanitost barev na talíři! Zase naprostá spokojenost, hodně člověka zasytí. Palačinky jsou plněné záhadnou směsi s quinoa a rukkolu nahoře a polité balzamikovým octem (anebo nějakou podobnou omáčkou). Pokud Vám tyto dvě věci nevadí, tak vřele doporučujeme.


Verů se rozhodla pro moccacino (69,-), které Eli tolik vychválila a rozhodně oprávněně, bylo totiž naprosto výborné. A to samé Müsli s ovocem, jogurtem a medem (65,-), které byly naservírované do hlubokého talíře a bylo tam úplně všechno, oříšky, müsli, ovoce a med. Tohle kombo vás prostě po ránu nejen probudí, ale i skvěle naladí. (Foto v úvodu)

Kačí zvolila Cappuccino (55,-), které bylo krásné nejen na vzhled, ale i kvůli jeho chuti. 

Obsluha byla naprosto fajn a v pohodě. A prostředí? No posuďte sami, není ta zeď kouzelná ? Prostě malinový ráj ! 

I pro dnešek je to vše, my se s vámi loučíme a někdy příště ahoj !


VÝHODY:

       

Verů a Eli 

Žádné komentáře:

Okomentovat