pondělí 4. listopadu 2019

Tip na 4: Tip na výlet - Karlův most, ostrov Kampa, Lennonova zeď...

 

Krásné všední odpoledne lidičky, vítám vás u nového tipu na výlet. Minule jsem vás vzala probádat známé i neznámé kouty Pražského hradu. Dneska si uděláme procházku přes Karlův most, Kampu až k Lennonově zdi. 

Karlův most je jistým symbolem Prahy a ten, kdo se přes něj nikdy neprošel, přišel o pár stísněných a skoro objímacích chvilek s ostatními turisty. Tak ne, tohle byl jen jistý vtípek, který ale v některých krásných dnech je opravdovou realitou.

 

Kde však nenajdete příliš turistů jsou 2 věže, skrz které se na most vchází. Staroměstská mostecká věž, nápadnější než její sesterská Malostranská mostecká věž, obě však téměř bez turistů, plné schodů, ale nahoře vám nabídnout dech beroucí výhled. 

Vstupné je na obou věžích stejné 100,- základní, 70,- snížené. 

Otevírací doba je také stejná a nemění se ani během roku. Tedy od 10:00 do 22:00. Takže pokud chcete vidět Prahu dopoledne, odpoledne, ale i večer z výšky, vydejte se sem.


Dalším místem, kam rozhodně zajděte z Karlova mostu po schodech dolů na ostrov zvaný Kampa. Během roku zde najdete plno trhů, kaváren a restaurací. Počítejte s tím, že se to však může pohybovat v trochu větších cenový částkách. Pokud se tedy rozhodnete jít od mostu doleva, dojdete pravděpodobně až k Museu Kampa, které nabízí plno výstav k nahlédnutí. Více info najdete zde.  A také Werichově vile, kde sídlí jedna z poboček If Café - odkaz na naší recenzi její sesterské kavárny  máte tu. Ofiko stránka vily - tady.


Pokud však někdy v půlce této cesty zahnete do malé uličky, dojdete až k tzv. Čertovce a dále až k Lennonově zdi. Dříve měla tato stěna hlubší význam. Dnes zde najdete jen zeď, pomalovanou grafity, ale vzhledem k tomu, jak ta zeď je pestrobarevná, tu fotku tady prostě budete chtít taky. Připravte se na nával turistů a boj alespoň o jednu fotku, i když oni jsou celkem ohleduplní.

 

Vraťme se však zpátky pod schody Karlova mostu a pojďme na druhou stranu. I tady totiž najdete plno restaurací a kavárniček a to téměř bez turistů. Jedno místo k navštívení vám tu musím rozhodně doporučit. Jde o Kavárnu ČAS, která je tichým místem pro relaxaci, odpočinek ale i práci. Nečekejte žádnou fancy kavárnu, jde tu jen o tu atmosféru z tohohle místa. Cappuccino tu mají hodně dobrý, ceny naprosto vyhovující a personál naprosto super. Ten nás sem pustil, i když bylo celou hodinu před otevírací dobou! Otevřeno mají každý den stejně a to od 10:00 do 20:00. Ofiko stránku máte tady.

  

Mimo to, najde tu i Shakespearovo knihkupectví, kde jsou všechny knížky jen v Aj. Každý den sem můžete zavítat od 11:00 do 19:00. Odkaz na jejich web - tady.


Cestou dál se nezapomeňte mrknout do nejužší uličky a dát si kafe v Cocovance - naší recenzi se všemi detailnějšími info tu. Nahlédnout a načerpat klid můžete ve Vojanových sadech a při té příležitosti zajděte vyfotit si labutě s nádherným výhledem na Karlův most. Posledním bodem je Museum Franze Kafky, otevřeno tu je od 10:00 do 18:00 každý den a vstupné činní 250,- základní, snížené 180,-. Zbytek info tady.

  

Toto je od nás z tipů na výlet vše. Doufám, že jsem vám předala nějaké cenné informace a budeme se těšit zase příště.

Pokud máte nějaké své fotky, neváhejte a označujte nás pod #zazitkyna4.

Za holky ze Zážitky na 4, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat