sobota 30. listopadu 2019

Tip na 4: CZE - Mezi Srnky

Česká republika - Vinohrady - Praha 2



Krásné sobotní odpoledne vážení, doufáme, že máte dobrý den. Opět tu pro vás jsme s novým tipem na 4. Tentokrát z kavárny/bistra Mezi Srnky.

Tuto opravdu malou kavárničku naleznete na Královských Vinohradech. Nejedná se o nic jiného než o jednu místnost se 2 dlouhými stoly a sezením  u okna. (Není proto divu, že plno lidí musí čekat venku). Samozřejmě za hezkého počasí je možnost posedět na zahrádce před kavárnou. Interiér je velmi lehký, vzdušný, plný květin s barem na levé straně hned u vchodu.


Jedinou, dost velkou nepříjemností byli pavouci, přesně 3 kusy. Pro ty z vás, co trpíte arachnofobií, to není zrovna nejvhodnější mazlíček, který by měl být zavěšen v kavárně mezi poličkami. Ještě, že s námi nebyla Jíťa, ta by vylítla z kůže. Rozhodly jsme se vám tyto štamgasty pojmenovat a to jako Káju, Pepču a Máru. Takže pokud je tam potkáte, pozdravujte.

Otevřeno zde mají denně od pondělí do pátku od 7:30 do 18:00, o víkendu si přispíte nejen vy, ale i obsluha, jelikož tu otevírají až v 9:00 a budete tu moci posedět pouze do 16:00.


Eli zde zvolila ke snídani Zapečený sendvič, šlo o ořechový chléb se semínky, 2 druhy sýra, červenou cibulí, hořčicí, brusinkovým jamem, polníčkem a salátem s olivovým olejem a dýňovými semínky - 125,-. Za příplatek (20,-) jste si mohli tento toust doplnit slaninou. Sendvič nebyl vůbec suchý, ale hooodně sýrový a v kombinaci se sladkým jamem za Eli opravdu vynikající. Vůbec nevypadaly špatně i ostatní druhy snídaní (nedalo se jich nevšimnout, když jsme všichni seděli tak blízko u sebe).

 

Ke snídani zvolila cappuccino za 60,-  s ovesným mlékem za 15,-. Káva Eli chutnala, trošičku kyselejší příchuť kvůli ovsu ani nevadila. V nabídce zde ještě mají například i mandlové Nemléko.

Verů sáhla po Lívancích s jogurtem, medem a malinovo-jahodovou marmeládou. Vše bylo posypáno několika druhy semínek a oříšků. Celkově to stálo 140,-. V těstě lívanců byla cítit skořice, což krásně navodilo tuto podzimní až skoro zimní atmošku. Kombinace všech jednotlivých chutí - medu, jogurtu, oříšků, marmelády a těsta byla harmonicky na takové úrovni, že bychom si to mohly dávat opravdu neustále. Celkově byly dost podobné lívancům z Typiky s tím rozdílem, že tady ty chutě byly explodující! Za nás top strop a musíte si to dát taky.

 

K lívancům sáhla Verů po horké čokoládě (65,-). Byla donesena ve velkém šálku, nebyla hořká a příjemně zahřála, takže pokud zde nebudete mít chuť na kávu, sáhněte po čokošce.

PS: hrozně super byla i voda s rozmarýnem v karafě, kterou nám obsluha donesla hned po objednávce.  

Při odchodu jsme si všimly velké misky s řasokoulí. To jen ať víte. Jen tak mimochodem, jmenuje se Břetislav a taky můžete pozdravovat.


Celkově byla obsluha velmi milá a pohotová, takže není co vytknout.

Odkaz na ofiko stránku máte tady. Insta je také povedené @mezisrnky, tak mrkněte. 

Doufáme, že se vám náš tip líbí, dávejte nám sem vaše návrhy, my se rádi inspirujeme.

VÝHODY:

       

Verů a Eli

Žádné komentáře:

Okomentovat