sobota 7. prosince 2019

Recenze: Kočičí kavárna


    

Vítejte, vítejte milovníci koček. Máme tu pro vás dnešní recenzí o rozkošné kočičí kavárně na pražském Smíchově. 

Konkrétně jí najdete na adrese Vodní 567/7, 150 00 Praha 5-Smíchov. A dostanete se k ní nejlépe tramvají č. 22 a 23 do zastávky Újezd a odtud jen půjdete kousek pěšky. 

Otevřeno zde mají denně od 11:00 do 21:00, takže pokud se chcete mazlit s rozkošnými kočičkami, vzhůru na návštěvu. 

Jedna rada od nás: Dávejte si pozor při vstupu nebo odchodu z kavárny na to, aby kočičí černý pasažér neprolezl s vámi. To by bylo nemilé. Samotné cedulky na to v kavárně upozorňují, takže se nemusíte bát, pokud naší radu zapomenete. 

Příjemným překvapením pro nás byly zákusky, které si sama paní majitelka peče, to nás moc nadchlo.


Mimo to, si tu můžete dát několik druhů kávových i nekávových nápojů, něco malého k zakousnutí i nějaký ten drinčík. 

K tomu všemu dostáváte plno kočičí lásky. Takže zabijácké kombo. 

Již zmiňovaný vchod je dělaný tak, aby mohla vejít najednou jen jedna osoba. Nejdřív vejdete vchodovými dveřmi, a pak ještě jedněmi do kavárny. Je to opatření právě pro kočičí dobroduhy, kteří by se rádi podívali ven i jinak, než z okna. 

Že je to kočičí kavárna, je vidět na první pohled už jen podle vybavenosti interiéru. Vše je přizpůsobeno pro čtyřnohé obyvatele, takže zde najdete různé  prolézačky, hračky, škrábadla atd. Velmi zajimavá nám přišla i malba koček (i se jmény), které zde žijí. Užily jsme si tedy i to, že jsme se snažily poznat, která kočka se jak jmenuje. 


Co může mnohým vadit (jako Jítě) je, že kočky zde byly i cítit. Sedly jsme si proto k balkónu, kde byl trochu čistší vzduch. Naštěstí byl venkovní prostor krytý sítí, takže jsme se nemusely bát, že nám otevřenými dveřmi nějaký kočičí miláček unikne.

Prostoru dáváme 4 hvězdy z 5.

Celou kavárnu měl na starosti jeden pán. Byl milý, vtipkoval a několikrát se nás ptal jestli je všechno v pořádku. Možná i víckrát než měl, přeci jen každý chce pokecat hlavně s lidmi, se kterými do kavárny zavítal 😁

Za moc zvídavou obsluhu dáváme 4 hvězdy.

Všechny 3 jsme zvolily kakao za 79,-.
Jako upřímně pod kakaem jsme si představovaly kapku něco více podobného horké čokoládě. Rozhodně jsme nepředpokládaly, že nám bude v hrnečku doneseno klasické Granko kakao. Takže upřímně no, co k tomu říct. Prostě obyčejné dobré české Granko za velmi, ale velmi přemrštěnou cenu, která vůbec, ale vůbec velikosti hrnečku za tenhle nápoj neodpovídala, spíše jsme kavárně vydělaly 3x na novou krabici Granka. Tak trochu se konejšíme pocitem, že to třeba pomůže kočičkám. 


Za Granko má kavárna 3 hvězdy z 5. Dost nás to zklamalo. A upřímně, nějaká zmínka v menu by se hodila. 

Verů si zvolila Pistáciový dortík (89,-) a byl hodně, hodně dobrý. Velký kus dortu, s krémem, korpusem a nahoře pistáciovým marcipánem. To vše tvořilo dokonalou souhru chutí!! Vřele doporučujeme. 

Jíťa sáhla po Marcipánovém dortu. (89,-). Byl to tmavý, čokoládový dort s bílým marcipánem. Velmi, velmi dobrý, a velmi, velmi sladký. Kombinace chutí byla vyrovnaná a s klidem by jsme si ho daly znovu. A ani nebyl o chlup lepší 😁🐈.


Eli měla hlad, tak si dala nakládaný hermelín s chlebem a jako zákusek zvolila medovník. Hermelín chutnal spíše jako ze supermarketu, malá porce a bohužel poměrné vysoká cena. Takže před návštěvou doporučujeme se pořádně najíst, ať zde moc neutrácíte. Medovník byl lehký, chuťově moc dobrý a měl velmi zajímavý tvar.

 

Jídlu dáváme 4,5 hvězd z 5. 

Celkově dáváme 4 hvězdy z 5. 

To by bylo pro dnešek vše, snad vás naše recenze zaujala pro její návštěvu. Ofiko FB stránku kavárny máte tu. Na Instagramu je hledejte pod @kocici_kavarna.

Dejte nám vědět, jestli jste tu byli a co jste tu ochutnali vy. 

Mějte se moc moc fajn a zase příště čauves.
VÝHODY:



      

   


Holky ze Zážitky na 4 

Žádné komentáře:

Okomentovat