sobota 25. ledna 2020

Recenze: Cafe Neustadt


    

Ahoj, ahoj! Kam jsme to zavítaly tentokrát? Rozklikněte a přečtěte si náš nový článek.

Cafe Neustadt se nachází v centru Prahy, na nádvoří Novoměstské radnice, přesná adresa Karlovo nám. 23,120 00 Nové Město.

Toto je už naše druhá návštěva této kavárny....první pokus totiž byl neúspěšný. Narazily jsem na soukromou akci a kavárnu uzavřenou pro veřejnost. Bohužel o tom nebyla žádná zmínka na sociálních sítích, takže jsme nemohly tušit, co se tam tento den děje.


Podruhé jsme sem zavítaly brzo ráno na snídani. A hurá, tentokrát úspěšně! Kromě snídaní zde nabízejí i obědy, koktejly a různé drinky, bývají zde i hudební večery. Sledujte jejich Fb ať jste v obraze 😊.

Otevřeno mají po-pá 9-23 a o víkendu to tu trošku zkracují, takže sobota 10-23 a neděle 10-20 (pokud zrovna stejně jako my nenarazíte na soukromou akci..).

 

Interiér a exteriér tohoto podniku je velmi hezký. Takový malebný. Jednoduchá velká místnost s barem jako dominantou kavárny. Plno malých stolečků a barevné židle ubírají člověku dost komfortní zóny. Možná by nebylo na škodu, pár míst k sezení ubrat, Tím by prostor jistě získal více útulnosti. Venkovní prostranství je na tom obdobně jako vnitřek. Za nás celkem fajn. Vzhledem k tomu, že nás prostor nenadchnul, ale zároveň ani neurazil dáváme 4,5 hvězd z 5.


Obsluha byla v tomto podniku milý a příjemná. Vše bylo doneseno velmi rychle a dokonce se nás přišli několikrát zeptat, zda máme vše. Dáváme tedy 5 z 5 hvězd.

2x Cappuccino za 60,- bylo celkem dobré. Trochu hořké s náznakem latte artu, po dodání cukru, chuťově mnohem lepší. Nebylo to nijak špatné, ale ani žádná extra třída. Opět takový průměr. Za kávu dáváme 4,5 hvězd z 5.


Mátový čaj (60,-) Eli potřebovala k zahřátí po dlouhé cestě. Byl donesen s medem a citronem, ale bohužel v nějaké polo rozbité konvičce a s nehezkým hrníčkem 😔 Samotný čaj byl dobrý.


2x Lívance - mascarpone, ovoce, moučkový cukr (135,-). Vzhledově jsme čekaly trochu fotogeničtější podívanou, chuťově to však bylo celkem dost dobré, i když jsme opět už měly lepší a řadíme to také do sekce nenadchne, neurazí, ale aspoň zasytí. Btw.: Cena za tu porci? No.. Dát to o dvacku levněji, nic by se nestalo a až potom bychom to hodnotily jako odpovídající formát.


Jíťa s Veru souhlasí a jen chce dodat, že pod pojmem s ovocem jsme si představovaly trošku víc než 1 kuličku vína, 4 borůvky a 3 maliny. Zato toho mascarpone tam možná bylo až moc.

Chléb s avokádem, slaninou, salátkem a vajíčkem (115,-).


Na první pohled chléb nevypadal špatně. Postupně Eli odhalila dva problémy. Hoooodně slaniny a nečerstvý chleba, nedal se totiž vůbec rozkrájet, a kdyby Eli do něj kousla, tak by si zlomila určitě zub.. Po boji s nožem a kůrkou chleba to musela vzdát, i tak už spotřebovala více energie dlouhým krájením než měla.

Jídlu dáváme 4 hvězdičky.

Celek od nás kavárna dostává 4,5 hvězd z 5.

Tentokrát je to od nás všechno. Dejte vědět, jestli jste už tuto kavárnu navštívili a zase příště ahooj!

Odkaz na jejich Fb tu a Instagram máte zde @cafeneustadt.

VÝHODY:

       

   

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat