sobota 18. dubna 2020

Příroda: Kunratický les


Vítáme vás u nového článku, kde se budeme opět poohlížet po přírodě v Praze. Tentokrát jsme se podívaly do největšího pražského lesa. 
Jedná se o Kunratický les, který má rozlohu 284 ha.

Cest, jak se k lesu dostat je několik. Od metra C ze stanic Roztyly nebo Chodov. Zastávek autobusů je plno. Například Nemocnice Krč, IKEM nebo U Labutě. My si z nějakého důvodu (Jíťa navigovala 😅) vybraly zastávku U Kunratického lesa. Ale pozitivní na tom bylo, že od zastávky je to opravdu kousek, tak cca 5 minut svižnější chůze.

 

Ale dost o cestě, pojďme si říct něco o samotném lese. Téměř celý les se nachází na historickém území, které je spojeno s králem Václavem IV. Ten byl nejznámějším majitelem kunratického panství. V samotném lese je i zřícenina hradu Václava IV., do které se dá i vstoupit. Pokud by vás zajímala stručná historie, mrkněte na fotku informační cedule. Je na ní historická osa, kde je krásně vše popsáno. Nebo ještě lépe, jděte se mrknout přímo k ní do Kunratického lesa. 

 

Kromě zříceniny najdete v lese několik stánků s občerstvením, plno zvířat (my vyjma ptáků zahlédly i dvě veverky a několik úlů se včelami), a většinu cesty vás bude provázet Kunratický potok. Pro děti tu najdete i několik dětských hřišť, takže vybití energie pro celou rodinu.


Není třeba ani s sebou brát mapu, celým lesem vás budou provázet ukazatelé a směrníky. Orientace je velmi jednoduchá, stačí se držet barevných turistických cest.

No nám nezbývá než vám popřát mnoho sil na procházku, mějte se a na viděnou u dalšího článku.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat