úterý 28. dubna 2020

Recenze: Kavárna/cukrárna Elvíra


    

Krásný den všem přejeme! Dnes Vás všechny vezmeme do jedné z poboček Kavárny Elvíra!

Nachází se v ulici Kozí 13, Staré Město, Další pobočky jsou na Praze 2 (Francouzská 21) a na Praze 6 (Zelená 4). Do té, kterou jsme navštívily my, se dostanete pěšky od zastávky Haštalské náměstí, anebo s trochu delší procházkou také od tramvajové zastávky Dlouhá třída.
Pobočka na Kozí má otevřeno Po-Ne: 9:00-19:00. Kavárna a cukrárna nabízí klasicky kávu (i filtrovanou), horké nápoje, koktejly, domácí zákusky a jiné dezerty. Je tu ale i obědové menu, pokud zrovna nemáte chuť na sladké.
Interiér kavárny byl velmi krásný a tématický. Velmi nás zaujala mapa na stěně. Nepříjemná pro nás však byla návštěva toalety. Jejich vtípek nás zanechal zaskočené. Při vstupu na toaletu byl nad vodní nádrží nápis, že prostor je monitorován kamerovým systémem 24/7. Něco podobného by jsme čekaly u umyvadla, ne v místnosti se záchodovou mísou. Samozřejmě jsme hned všechny, nezávisle na sobě zkontrolovaly místnost, ale i tak... Za toto ubíráme 1 hvězdu. Tím pádem si vysloužili 4 hvězdy.


Personál v této kavárně nás velmi zaskočil a to spíše nemile než mile. Hned při prvním kontaktu, kdy se nás slečna po ani ne půl minutě po usazení přišla zeptat, zda už máme vybráno. Když jsme jí požádaly ještě o chvilku času, slečna protočila oči a odešla. Druhá objednávka již byla v pořádku a celkem rychle donesena.
V této kavárně jsme byly od cca 6 hodiny večer. A podle Instastories kavárny jsme očekávaly, že zde bude otevřeno až do 10 večer. To nás však obsluha dosti vyvedla z omylu. Zřejmě se nám to snažila naznačit při činnostech, jako mytí stolů a odnesení venkovní nabídky dovnitř. Ve tři čtvrtě na 7 (v 7 zavírají normálně) nám slečna celkem nepříjemně řekla: “Už zavíráme”. Vzhledem k tomu, že jsme se kvůli tomu všemu necítily 2x příjemně, jsme se proto raději zvedly, zaplatily a odešly. Bohužel nás toto jednání velmi mrzí, protože do tohoto podniku jsme se těšily a chystaly velmi dlouho a nakonec to dopadlo, tak jak dopadlo.

Doufáme, že toto bylo jen v našem případě a slečna prostě jen neměla svůj den.
Dáváme jí 2 a půl hvězdy z 5.
Moccacino (80,-) bylo netradičně doneseno v průhledné sklenici. Ale velikostí cenou celkem odpovídalo. Bohužel chuťově už moc ne. Nápoj chutnal spíše jako kakao. Káva v něm byla cítit jen lehce. Nebylo chuťově tak špatné, ale konzistencí poměrně dost vodové a některým z nás to nechutnalo třeba vůbec. Pěnová pusinka přidaná jako pozornost k nápoji vypadala moc hezky. Trochu nás však odrazovala její vůně. Takže některé z nás do toho ani nekously. Bylo to k jídlu nebo pouze na ozdobu ??

Cafe Latte (65,-) bylo velmi dobré, nezvykle v šálku místo vysoké sklenice, ale na chuti to neubralo. Bylo dobré, mírně horké s latte artem a stačila kapka cukru a bylo skvělé. Už tak nutná nebyla ta gumová růžová věc, která vypadala jako sněhová pusinka.
Americano bez mléka (60,-), americano bylo chuťově dobré. Jedině chyběla voda ke každému nápoji.

Sněhovou pusinku Eli jako jediná snědla. Sice vypadala hezky na fotce, ale nedovedeme si představit komu by se tato pochutina líbila.


Nápoje hodnotíme 4,5 hvězd z 5. Ta pusinka ubírá půl hvězdy.
Jídlo jsme bohužel neochutnaly, teda až na tu pusinku. A to se zrovna za jídlo považovat nedá. Takže nemáme co k hodnocení.
Celkově dáváme kavárně 3,5 hvězd z 5.
VÝHODY:

       

   

 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat