úterý 26. května 2020

Příroda: Vrtbovská zahrada


Ahoj všichni, vítejte u našeho nového článku. Přinášíme vám novej tip na objevování Prahy. Dnešní příspěvek bude o nádherné Vrtbovské zahradě, která je mnohým očím skryta.

Cesta:
Zahradu naleznete na adrese Karmelitská 25 na Malé straně. Nejvhodnější dopravou, kterou zvolit je tramvaj. Nejbližšími zastávkami jsou Helichova nebo Malostranské náměstí. Případně si udělejte procházku a vyražte po královské cestě nebo od metra Malostranská. Otevřeno tu mají každý rok od dubna do října, vždy od 10 do 18 hodin. Základní vstupné stojí 100,-, pro děti je vstupné za 70,- pro studenty a důchodce za 80,-.

Památky:

Při vstupu do zahrady vcházíte do zahradního sálu tzv. Sala terrena. Je tvořena třemi místnostmi (oblouky), a vyzdobena freskami a sochami, určitě se podívejte na strop a stropní fresku.

Sochy: sochy antických bohů od Matyáše Brauna a fresky barokního malíře Václava Vavřince Reinera.


Vyhlídka: je zde vidět centrum Prahy, dominantou je krásná barokní kopule kostela svatého Mikuláše na Malostranském náměstí a také panorama Hradu.

Rozhodně doporučujeme vyrazit sem za hezkého počasí. My jsme to štěstí měly a užily jsme si jak procházku zahradou, tak i sezení na jedné z laviček. Doufáme, že se vám zde bude taky tak moc líbit. <3

To je od nás dnes vše. Pokud vás zahrady zaujaly mrkněte sem na jejich ofiko stránku.

Případně je hledejte na Insta pod @vrtbovska_zahrada_official

Mějte se moc krásné, odpočívejte, relaxujte a užívejte si hezkých dní.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat