sobota 30. května 2020

Tip na 4: CZE - Kavárna Nový Svět

Česká republika – Praha 1 – Hradčany

Kavárna Nový Svět

Krásné klidné odpoledne vážení. Vítejte u nového Tipu na 4. Dovolte nám představit vám, jednu z nejzajímavější kaváren v Praze.
Pokud hledáte klidné útočiště, bez mnoha lidí, kde dostanete výbornou kávu nebo v našem případě horkou čokoládu, je vaší povinností objevit tento tajnej kout nedaleko Pražského hradu.

Ano, vítejte v kavárně Nový svět, kde vám moc fajn lidi naservírují ty nejlepší nápoje a zákusky. K tomu všemu tu najdete neskutečné místečko v podobě malé zahrádky/terásky k rozjímání.
My jsme sem spolu s Eli zavítaly na velmi dobrou horkou čokoládu 55,-. Přišla nám sice trochu sladší, za to příjemně zahřála a potěšila naší duši. Také jsme zde měly šanci ochutnat i kávu, při naší druhé návštěvě. Na ni jsme dotáhly i naší třetí členku, tohoto blogu Jíťu. Káva byla výborná a za dobrou cenu. Zákusky se nám taky líbily, nemáme prostě co vytknout.
Poseděly jsme zde notnou chvilku, abychom si vše do sytosti vychutnaly a načerpaly plno nové energie a to v obou případech našich návštěv.
Kavárna má otevřeno od úterý do soboty od 11:00 do 19:00. V neděli je to pak od 10:00 do 18:00. A v pondělí se prosím nenechte zmást a ošálit jako my. Nýbrž tu mají zavřeno. A to naprosto každé pondělí. My jsme se jednoduše nepodívaly na internetové stránky a dost jsme byly zaskočeny, když jsme zde našly jen zavřené dveře.
Podnik je poměrně malinký, za to velmi útulný a naprosto příjemně laděný. Dokážeme si představit tuto kavárničku v létě, jak praská ve švech. V podzimním a zimním čase, kdy jsme sem zašly my, zde bylo prázdno a možná proto to opodstatňovalo kouzlo tohoto místa.

 

Takže za nás takto. Pokud máte chuť sem vyrazit, nezapomínejte prosím na jejich otevírací dobu. Projděte se malinkými uličkami Nového světa a poté zamiřte sem, načerpat magickou atmosféru staré Prahy. My se tu určitě budeme objevovat často.

Oficiální stránku naleznete tu. Instagram bohužel nemají, takže doufáme, že vám postačí fotografie od nás.

Mějte se moc a moc krásně. Užívejte příchodu léta a zase příště u dalšího článku ahoj.

VÝHODY:

       

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat