úterý 12. května 2020

Recenze: Marthy's Kitchen


    

Couráte se Prahou a najednou vidíte malou kavárničku s anglickým názvem? Tak ano, vidíte velmi dobře. Na tenhle podnik se spolu dnes zaměříme trochu víc. Tak klik na název a jdeme na to.

Tento podnik má 2 pobočky. Jednu najdete kousek od Náměstí Míru, přesněji na adrese Francouzská 13, 120 00 Praha 2-Vinohrady.

Tu druhou pak naleznete také na Praze 2, jen trochu jiným směrem. Konkrétně na adrese Masarykovo nábř. 2016/6, 120 00 Nové Město.

My jsme navštívily první z výše zmíněných kaváren. Otevírací doba je velmi příznivá: Po-Pá: 8:00-22:00, So-Ne: 9:00-22:00. Obdobně je to i u druhé pobočky, jen s tím rozdílem, že mají otevřeno o hodinu déle po celý týden. 

 

Jediné, co je maličko překvapující, jsou odlišné ceny podniků. 

V obou z nich však najdete domácí pečivo, dezerty a plno snídaní. Rozhodně mrkněte na ofiko stránku, kde si v menu o můžete celý příběh pročíst sami 😊. Odkaz pod článkem, jako vždy.

Co nám přijde fajn je v menu napsané také. Například proč se v podniku nedělají rezervace, nebo proč nejsou rádi, pokud si sem jdete dát něco dobrého a k tomu pracujete na notebooku. 


Interiér je v této kavárně krásný a takový pohádkový, viděly jsme zajímavá zrcadla a příjemné barvy v interiéru. Bohužel jsme ale nestihly vše dobře prohlédnout, uvnitř nezbyl žádný volný stůl a musely jsme sedět venku. Naštěstí počasí bylo dobré a užily jsme si i venkovní posezení. Za zmínku stojí i krásné talíře. Jediné co nám přišlo nekomfortní je malý kulatý stůl, kam se nám skoro nevešly 3 talíře a 3 drinky, musely jsme rychle dopít kafe aby se uvolnilo místo pro jídlo.

Interier\Exteriér od nás dostává 4,5 z 5.

Obsluha v tomto podniku byla...nejspíše dost zaneprázdněna. I přes to, že jsme nejdříve nakoukly dovnitř a po domluvě s obsluhou se posadily ven, trvalo dlouho, než za námi někdo přišel s jídelním lístkem. Poté trvala déle donáška jídla, ale jak říkáme, mohli být zaneprázdnění. Nic proti ničemu, jsme chápavé, stačí se jen zmínit, že může donáška chvilinku trvat a hned by byl jiný pohled na situaci. Jinak vše bez problémů.


Za dlouhé čekání dáváme 4 hvězdy z 5.

Šťáva z mandarinek a sevillských pomerančů ve skleněné láhvi nebyla chuťově moc dobrá. Verů si myslela, že jde o domácí limču, což tak nebylo, protože se spletla o stránku. A bohužel jí toto velmi zklamalo. Limonáda byla s bublinkami, což si Verů kvůli rozbolavělému žaludku nepřála. Chuťově mandarinka a pomeranče cítit byly, ale velmi jemně. Nebylo to špatné, ale znovu už si jí nedáme. Zvlášť za 75,-. 

Latte - 55,-; ochucené 75,- (mandlové, vanilkové) bylo akorát pro ranní probuzení, Eli si objednala ledovou variantu a byla spokojena. Mimochodem brčko bylo super ekologické -> z těstovin.


Capuccino malé za 45,-; velké za 60,- bylo dobré, nekyselé a akorát velké. Však nás znáte, stačilo trosku cukru a mňam.

Nápoje hodnotíme 5 hvězdami z 5.

2x French toasty za 95,- nás rozhodně překvapily. Velká porce toustů z domácího snídaňového bílého chleba v mléce a vajíčku, opečené na másle, se skořicí a vanilkou, banánem, jahodami, medem a crèmem fraîche. Byl rozhodně top strop, alespoň za Verů. Snídaně opravdu hezky chuťově ladila a ta cena byla za tuhle porcičku naprosto perfektní. Eli s Verů výrokem souhlasí. 


Jíťa zvolila z menu Tři sázená vejce se šunkou za 95,-. Vajíčka byla dobrá, akorát osolena, lehce usmažená. Šunka se k nim skvěle hodila a spíše chuť doplnila, než přebila. Jen škoda, ze salát nebyl spíše u strany. Takto hozený doprostřed vypadal, že je tam skoro omylem a nebyly skoro vidět žloutky vajec, které k nim prostě patří.


Jídlo od nás získává také plný počet bodů. 5 z 5.

Celkově dáváme kavárně plný počet. 4,5 hvězd z 5. 

Od nás je to i pro tentokrát vše. Odkaz na oficiální stránku máte zde. Na Instagramu je hledejte pod @marthyskitchen

Byli jste tu? A nebo se chystáte? Dejte nám vědět.

Mějte se moc, moc fajn a zase příště ahoj.

VÝHODY:

       

   

 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat