sobota 9. května 2020

Výlety: Příbram


Zdravíčko vážení, vítejte v Příbrami. Městě s bohatou historii, chráněnou krajinnou památkou Brdy, poutním místem Svatá hora a rozlehlým hornickým komplexem. 

DOPRAVA:

Město Příbram leží necelých 54 km daleko od Prahy. Proto je vhodné jet buď osobním automobilem nebo případně autobusem. 

UBYTOVÁNÍ:

Ani v tomto případě jsme ubytovací služby nevyužily. Vy ale mrkněte na zprostředkovatele ubytovacích služeb. 

CO VIDĚT:

Náměstí T. G. Masaryka je jedním z hlavních náměstím v Příbrami. Samotné město Příbram je členěno do několika částí. Na tomto náměstí najdete jednu z dominant města - Kostel sv. Jakuba Staršího z první poloviny 13.st. 


Galerie Františka Drtikola se nachází v budově příbramského Zámečku Ernestinum, navštívit tu můžete výstavu fotografií Františka Drtikola, případně jiné pořádané výstavy a akce. Více se dozvíte na oficiální stránce galerie.


Dalším místem, který nesmíte vynechat je Svatá Hora u Příbrami. Jde o skvost barokní architektury a také o poutní místo na vrchu Příbrami. Pravidelně se zde konají bohoslužby a jiné církevní akce. Více zde.


 
 

Další památkou, kterou doporučujeme navštívit je Hornické muzeum, které je sestaveno hned z několika budov. Do podzemí se tak můžete vydat hned z několika míst. Najdete je v příbramské části Březové hory. My navštívily důl Annu, kde je možné svézt se důlním vláčkem. Odkaz na jejich stránku zde.

Pokud ještě nejste zasyceni informacemi a nápady co vidět v Příbrami, doporučíme vám ještě Památník a muzeum Karla Čapka, který se nachází ve Strži ve Staré Huti nedaleko Příbrami. Památník býval letním sídlem českého literáta a najdete v něm místnosti, kde Karel Čapek pobýval, žil a tvořil svá díla. Mimo to tu jsou i expozice o ženě Karla Čapka a také jeho příteli spisovateli Ferdinandu Peroutkovi, který sem za Čapkovými jezdil. Památník není však jen o expozicích, ale také mnoho akcích. Více informaci najdete zde.

 
 

KDE SE NAJÍST:

V Příbrami jsme si oblíbily 2 místa kam zajít. Prvním z nich je kavárna Taste Coffee Příbram se skvělými zákusky a také kávou. Naše postřehy najdete v naši recenzi tady. Tak mrkněte.


Posledním místem kam vám doporučujeme vyrazíme zajít na oběd či večeři je Pizzerie Dante. Porce ohromné, výběr velký a ceny moc příznivé. Jejich stránku máte zde.

 

Od nás je to dnes vše. Doufáme, že se vám náš dnešní výlet líbil. Pokud znáte hezká místa a podniky v Příbrami, neváhejte a podělte se s ostatními, třeba v komentáři. 

Mějte se moc fajn a zase příště ahoj! 

Za Zážitky na 4, Verů
 

Žádné komentáře:

Okomentovat