úterý 5. května 2020

Recenze: Můstek Parallel Station (Nyní POP-UP bar)


    

Zdravíme vás, naši milý čtenáři. Neseme vám recenzi o nové kavárně, tentokrát na můstku. 

Jedná se o Můstek Parallel Station, kterou jste mohli zahlédnout u nás na Instagramu. Jde o poměrně novou kavárnu, která nás zaujala, a proto jsem ji vyzkoušely. Jak se nám líbila se dočtete níže.

Otevírací doba je celkem snadno zapamatovatelná. Od pondělí do čtvrtka + neděle je otevírací doba do 1 ráno, v pátek a sobotu do 2.  Pondělí až pátek pak mají od 8, o víkendu nemusíte pospíchat, mají od 10. A kde, že tuhle kavárničku najdete? Adresa je Na Příkopě 390/3, 110 00 Staré Město. Nejlépe se tam dostanete ze stanice metra A - Můstek. Mimo kávu si zde můžete dát i dort nebo třeba nějaký drink.


Interiér se nám líbil. Velký prostor, vysoký strop, opravdu hodně míst. Každý si zde najde svůj oblíbený stoleček. Bylo k dispozici i takové pódium, večer zde určitě bývá narváno, nebo alespoň v blízké době si myslíme, že bude.


Při vstupu si nejdřív všimnete krásného baru a mini vitríny s aktuální nabídkou jídel. A další věc, která vám určitě neunikne, je osvětlení. Minimalistické lampy a červený zářící nápis na zdi vytvářejí jedinečnou atmosféru. 

Interieru dáváme 5 hvězd z 5.

Obsluha byla velmi, akční, vše nám bylo doneseno během pár minut. Nešetřilo se ani úsměvy, ochotou a vtipy. Za nás plný počet hvězd. Takže 5 z 5.


 

2x Mocha (70,-) bylo neskutečně fajn. Možná trošku více hořké, než je Verů zvyklá (pravděpodobně kvůli čokoládě), ale jinak perfektní, včetně latteartu. Za Jíťu mocha moc dobré, a souhlasí s Veru, troška cukru a jednalo se o perfektní zakončení dne.


Filtr (60,-)
Filtrovaná káva byla pro Eli chuťově výborná. Jedině jí ke ke kávě chyběla sklenička vody. Ta nebyla nabídnuta ani k ostatním nápojům.


Nápoje hodnotíme 5 hvězdami z 5.

Kávový cheesecake (110,-) byl chuťově moc dobrý, lehčí a zároveň hezky krémový. Možná trochu sladší než by si Verů přála, zvlášť ke konci, ale jinak TOP. Jediné, kdy Verů ukápla slzička, bylo kvůli ceně. Ta je v poměru k velikosti zákusku, trochu nadsazená, ale chápeme, přeci jen, nacházíme se v centru a ty ceny tu prostě takové jsou.


Jíťa si dala Brownies (50,-). První dojmy byly dosti rozpačité. Jednalo se o poměrně malinkatý kousíček 5x5 centimetrů, 1 cm na výšku. Po okrajích lehce tvrdší, ale jinak moc moc dobrý. Mohl být větší. A chyběla šlehačka! A mohli ho trošku ohřát. No, ale nechtějme zázraky, oni na třeba časem přijdou. 


Sandwich (98,-)
Obyčejný sandwich se šunkou a sýrem, ale za velké peníze. Doma si uděláte i lepší 😂. Zase, přesně, jak píšou holky, mějte na mysli, že jsme v centru Prahy a pro někoho tahle cena bude vhodná. My sem příště radši zajdeme jen na drink.


Jídlu kvůli ceně a možná i velikosti některých zákusků, dáváme 4 hvězdy z 5.

Celkově kavárna od nás získává 4,5 hvězd z 5.

Pokud se chcete na tento poměrně nový podnik podívat, mrkněte na jejich Insta @mustekparallel.

Jejich oficiální stránka zde. Zatím v procesu tvorby. 

Co vy a tato kavárna? Stihli jste sem zavítat před krizovou situací? Nebo se na ní chystáte, až to znovu bude možné. Dejte nám vědět.

I dnes je to od nás vše, mějte se moc krásně a příště zase u výletu ahoj! Minimálně u inspirace na cestování po naší krásné zemi. 

VÝHODY:

       

   

 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat