sobota 11. července 2020

Recenze: Bistro 8


    

Ahoooj a vítejte u nového článku! Dnes se spolu podíváme do jednoho pražského bistra, vlastně do dvou!

Znáte Bistro 8? My jsme navštívily obě pobočky a konečně vám můžeme povědět, jaké to bylo. V Bistru 8 je velká nabídka jídel. Kromě stálé nabídky je zde i týdenní menu včetně víkendového brunche, samozřejmě alko\nealko nápoje a dezerty.

Jedna pobočka je na Letné, přesněji v ulici Veverkova 1410/8, 170 00 Praha 7-Letná, jenom 3 minutky od tramvajové zastávky Strossmayerovo náměstí.

Druhá je na Žižkově - Ondříčkova 321/22, 130 00 Praha 3-Žižkov, dostanete se sem z Jiřího z Poděbrad, je to asi 500 metrů pěšky.

Otevírací doba pro obě pobočky:
Ondříčkova 22 \ Veverkova 8
Po – Pá 09:00 – 22:00 \ Po – Pá 8:00 – 20:00
Víkend 10:00 – 16:00

Interiér bistra na Žižkově je velmi jednoduchý. Bílé stěny, dřevěný nábytek a nádherný bar s otevřenou kuchyní + velká okna, která poskytují nejen výhled na Žižkovskou věž a ulice, ale také zajišťují dostatek světla. Hezkým doplňkem regál, na kterém jsou knihy, květiny a další dekorace. Rostliny nenajde jen na tomto regálu, ale i na parapetech v oknech.

 

Druhou pobočku na Letné jsme vyzkoušely nedávno, ještě v období "only garden". Před bistrem bylo několik stolků. O rozestupu dvou metrů se sice mluvit nedalo, ale nám na tom nezáleželo. Stoly byly uklizené a čisté, tím bylo vše v pořádku. 😊

Interiéru za jeho lehkost a příjemnou atmosféru dáváme 5 hvězd z 5. Exteriér dostává též 5 hvězdiček, jelikož tam není moc, co hodnotit a zároveň tam nebylo nic co vytknout.

Slečna na Žižkově zde byla velmi příjemná a ochotná. Během chviličky nám donesla menu a přijala naši objednávku. Poté nám donesla i vodu a skoro hned na to (opravdu během chvilky), nám donesla kafe i jídlo. I po ránu, hned po otevírací době jí nechyběl úsměv, takže se nebojíme obsluze dát 5*.

I na druhé pobočce byla obsluha velmi milá a pohotová. Objednávka proběhla u okénka a jídlo bylo doneseno opravdu rychle. Dáváme také 5 hvězd z 5.

Cappuccino (60,-) bylo v akorát velkém šálku, káva samotná byla velmi dobrá (nekyselá) a stačilo pár zrnek cukru pro o něco lepší chuť a bylo to perfektní. Toto platí pro obě pobočky. Flatwhite Eli taky chutnal. S kávou jsme byly spokojené všude.

 

Ledová matcha (68,-) je zvláštní nápoj. Eli jej chtěla ochutnat a bylo to asi naposledy :D Má výraznou matcha chuť, je celkem osvěžující, podávaný s mátou a ledem.


Slanina sandwich (98,-)
Kam zajdete na snídani, oběd nebo večeři, když budete mít opravdu monstrózní hlad? Ano zajdete sem! A to na tenhle mega obrovskej slaninovej sandwich, který v sobě ukrývá úplně všechno... vajíčko, sýr, slaninu, zeleninu, omáčku ... no prostě vše, co zrovna nutně chcete jíst! Takže za Verů velké doporučení, protože cena + kvalita, prostá pecka!


Čokosušenka (22,-) byla už jen taková sladká tečka na závěr a když říkáme tečka, myslíme to skutečně. Protože buď jí do pusy dáte celou a nebo si 2x kousnete a je fuč. 😂

Club Sandwich s halloumi sýrem a batatovými hranolky 164,-
Pro milovníky sendvičů je to super varianta, hodně sýra, rajčat a křupavého chleba, opravdu velká porce a ty hranolky 💗 mňam.

 

Vejce benedikt 149,- se slaninou \ s lososem 160,-
Příjemně velká porce. Byly doneseny na talíři 2 kusy pečiva se salátem, osmaženou slaninou, vejcem a holandskou omáčkou. Jídlo bylo velmi, velmi dobré a můžeme vám ho 100% doporučit. Za Eli velké plus varianta s lososem!


Jíťa si dala v druhé pobočce omeletu s cheddarem, salát a pečivo. Výběr nebyl tak velký, ale tohle jídlo vůbec špatné nebylo. O salátu v nabídce ani zmínka, proto bohužel nebylo možné požádat o salát bez rukoly. Pečivo byl jeden malý krajíc celozrnného chleba s máslem posypaný velkými kousky soli, což chuťově nic moc. Samotná omeleta však byla dobrá.


I ve druhé pobočce sáhla Verů po opravdovém skvostu. Zvolila lívance s ovocným přelivem a zakysanou smetanou nebo skyrem. Vše bylo posypané dýňovými semínky, oříšky a trochou javorového sirupu. Jako ozdoba byla zvolena máta. Lívance byly velkým překvapením. Doneseny byly přes celý talíř a všechny jednotlivé chutě byly nádherně pospojované. Zvláště pak když se nabral velký kousek i s přelivem. Bohužel kvůli ohromné porci to Verů nesnědla celé, což jí i mrzelo.


Jídlo od nás dostává 5 hvězdiček!

Celkově dáváme 5 hvězd z 5. V pobočce na Žižkově se nám líbí o chlup více, i tak se ale těšíme na další návštěvu a je nám jedno, do které pobočky zavítáme příště.

To je od nás vše, mějte se krásně, snad jsme vás inspirovaly na návštěvu 😊 Mrkněte také na web bistra, Instagram @bistro_8_letna a @bistro_8_vinohrady a Facebook zde.

Dejte nám vědět zda Bistro 8 znáte a pokud ano, kterou pobočku milujete více?

VÝHODY:

       

   

 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat