úterý 8. září 2020

Tip na 4: CZE - Restaurace Florian

Česká republika - Jílové u Prahy
Restaurace Florian


Ahoj všichni, vítejte u nového tipu na 4. Tentokrát Vás opět vezmeme do Jílového u Prahy. Nebude to však žádná kavárna, ale úžasná velká restaurace s naprosto božím jídlem, interiérem a také historií.

Restauraci Florian najdete přímo na náměstí, schovanou za autobusovou zastávkou u níž staví autobusy, které jedou směrem na Prahu. Takže nemusíte mít strach, z restaurace můžete vyrazit klidně rovnou domů. Ať již zmíněným autobusem nebo autem, které necháte na blízkém parkovišti.

Otevřeno mají celý týden od 11 do 20, 22 a 23 hodin.

Podnik z venku vypadá hrozně maličký. Opak je však pravdou a restaurace dominuje ohromným barem, několika místnostmi, celým horním patrem pro různé akce a také 2 zahrádkami. Menší naleznete před restaurací, je zde však velký ruch. Tu druhou najdete za podnikem. A věřte mi, jejich vnitroblok Vám vyrazí dech. Mnoho stolů a světla. Interiér podniku je spíše tmavý, za to velmi hezky laděný.

 

Jen díky interiéru a také historii máte pocit, že jste se objevili v krčmě z doby Jiřího z Poděbrad. Tento dům v dřívějších dobách vlastnil sám magistr Kelly. Pokud nevíte, o kterou historickou postavu se jedná, doporučujeme si ji vyhledat a něco málo přečíst, je to velmi zajímavé.

Personál byl naprosto ohromující. Ve všem vyšli vstříc a dokonce udělali jídlo, které sami v menu neměli a ještě takové obří porce, že jsme jen žasli.

Z jídel jsem zvolila Lasagne (foto v úvodu), který ten den byly v odpoledním menu.
Na první pohled možná malá porce. Po snědení jedné poloviny, jsem došla k přesvědčení, že porce je naprosto obrovská a zasytila by tak minimálně 2 lidi. Cena vůči porci naprosto adekvátní.

Z nápojů jsem zvolila domácí malinovou limču. Osvěžující jemná limonáda byla naprosto boží. Tak akorát sladká, dokonce i s eko brčkem.


Odkaz na stránky restaurace máte zde. Najdete tu i fotografie interiéru a také denní menu.

Znáte tento podnik? Dejte nám vědět, co si o něm myslíte.

Užívejte krásných podzimních dní a příště zase ahoj!

VÝHODY:

      

Za holky ze Zážitky na 4, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat