úterý 20. října 2020

Recenze: Cafe Svět


    

Ahoj všichni, vítejte u nového článku, tentokrát zavítáme na jih Čech. Přesněji do města Tábor. Naší první zastávkou byla Kavárna Svět, kde jsme zakotvily na ranní snídani. O tom, jak moc nám zde chutnalo, stačí sjet níže.

Podnik se nachází na adrese nám. F. Křižíka 1291, 390 01 Tábor.

Přes pracovní týden zde mají otevřeno od 7 do 22 hodin. O víkendu pak od 9 do 22 hodin v sobotu a do 20 hodin v neděli.

Na výběr zde mají ze široké nabídky snídaní a jídel, kterou pravidelně obměňují.

Na návštěvu můžete vyrazit ve větší i menší skupince, nebo třeba jen s svým mazlíčkem.

 

Interiér je tu velmi pěkný. Bílé zdi a bílá křesla. Zaujaly nás černobílé obrázky/fotografie na zdech a musíme pochválit rozmístění stolečků, míst je dost, ale zároveň každý má svůj koutek. Je zde velký bar, u kterého si take můžete sednout na rychlou kávu, mini zahrádka venku a spousta míst uvnitř.

My jsme zvolily 3 místa s výhledem na město a byly jsme naprosto spokojeny.

Interiéru dáváme 5!

I přes to, že jsme přišly dvě minuty před otvíračkou (bylo otevřenou, tak jsme nakoukly), nám bylo dovoleno se usadit. Milá slečna nám s úsměvem donesla menu. Jídlo i pití nám donesla opravdu rychle, až jsme byly překvapené. Slečna i ostatní personál od nás dostávají 5 hvězd z 5.

Šťáva z grepu, pomeranče a jablka (0,4l za 75,-) byla opravdu výborná, skvělá ke snídani. Nebyla nijak doslazována ani nic podobného. Rozhodně skvělá volba!

Šťáva z ananasu, mrkve a jablka (0,4l za 75,-) byla moc dobrá. Jemná, lahodná a nic kyselého. Pro ranní start moc fajn! Takže také velké doporučení.


Espresso tonic (60,-) si zvolila Eli, a byla spokojená. Pokud bychom tam zůstaly dýl, určitě by si objednala další 😏


Nápoje hodnotíme za 5!

Zapečený chléb se slaninou, uzeným sýrem a míchanými vajíčky s jarní cibulkou (95,-) byl trochu zavádějící název. Jednalo se o dva menší plátky světlého chleba se zapečeným sýrem a slaninou, která nebyla skoro vůbec libová a většina byla tlustá. Míchaná vajíčka nebyla extra upražená, což bylo opravdu super. Byla posypaná jarní cibulkou přesně tak akorát. O salátu k jídlu nebyla ani zmínka. Byl by to velmi vítaný bonus, pokud by veškerá zelenina nebyla politá štiplavou a kyselou hořčicí, kvůli které se salát nedal ani sníst.


Lívance s jablečným pyré a tvarohem byly top strop! jakože vážně, lepší snídaní Verů ani nemohla začít. Všechny chutě byly krásně prokombinované, včetně ovoce, které mezi lívanci bylo. Za Verů velké doporučení a přání, ať toto jídlo dělají častěji.

Celozrnný chléb s pomazánkou s ředkvičkami a lososem. Kus chleba byl takový..no asi nebyl čerstvý, nedal se moc rozkrájet. Ředkvičková pomazánka byla pro Eli novinkou, a stále neví jestli jí chutnala nebo ne, za to si pochutnala na lososu 😅 Salát jsme dostaly zvlášť v misce, což je fajn, ale zálivka.. zaprvé jí bylo hodně, za druhé měla moc kyselou hořčičnou chuť, bohužel kvůli ní se nedalo ten salát ani sníst.

Jídlu dáváme 4,5.


Celkově dáváme 5 hvězd z 5.

Od nás je to pro dnešek vše.

Znáte tento podnik? A jak byste ho hodnotili vy?

Pokud vás naše recenze nadchla a zaujala jako nás zmíněný podnik, mrkněte sem na jejich oficiální Facebookovou stránku nebo klikněte na jméno jejich Instagramu @cafesvettabor.

Vy se zatím mějte krásně, užívejte krásných podzimních dní a příště zase ahoj!

VÝHODY:

        
   
 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat