sobota 24. října 2020

Tip na 4: CZE - Café Bellagio

Česká republika - Louny
Café Bellagio

Ahoj! Ráda bych vám, prostřednictvím tohoto nového tipu, ukázala další fajn kavárnu v Lounech, mého druhého domova. O Lounech jste už asi něco četli, když si holky za mnou udělaly výlet. To však není vše, co může tohle malé město nabídnout.


Tentokrát vás zavedu do kavárny Bellagio, která se nachází " dole ve městě", jak se říká. Pro "nelouňáky" se jedná o adresu Pražská 85, 440 01 Louny. Od pondělí do soboty mají otevřeno 9,00 až 19,00. V neděli malá změna, přijďte až o hodinku déle, mají od 10,00.

Interiér této kavárny by se dal nazvat umělým luxusem. Umělým proto, že věci určitě nebyly pořízeny v řádech tisíců, ale když nakouknete dovnitř, uvidíte honosnější interiér se staršími prvky. Kavárna má dvě vnitřní místnosti, takže za ošklivého počasí se uvnitř místo najde. Když je krásně, neváhejte využít zahrádku, kde také není málo míst k sezení.

Výběr zákusků je opravdu veliký a vše si vyrábí na místě. Tedy podle slov jedné slečny, která zde jeden čas pracovala. Na výběr je ale plno druhů kávy, zmrzlin a zmrzlinových pohárů.

Cenově je to na Louny lehce dražší, ale stále se s cenou dostáváme pod Prahu. Za zákusek, dvě kávy a zmrzlinový pohár se cena pohybuje kolem 200,-.


A co rozhodně doporučím? Můj oblíbený Panna Cotta (48,-)! Perfektní zákusek s nadýchaným korpusem, krémem panna cotta a jahodami. (Foto v úvodu)

Nově jsem ochutnala i jahodový zmrzlinový pohár (69,-). Opravdu překvapil. Dva kopečky zmrzliny (jahodové a... citrónové? 🤔🤷), šlehačka, čerstvé jahody a jahodovou polevou (stejná je i na panna cotta), dvě sušenkové trubičky a posypané rozlámanou ruby čokoládou . 🤤

Cappuccino spíš takové obyčejnější. Nenadchne, neurazí.


Tureckou kávu jsem neochutnala, ale podle slov mé babičky nebyla špatná. Rozumějme tomu každý po svém. (Foto v úvodu)

Takže v souhrnu, pokud máte sladký zub, tak sem zajděte. Pokud chcete jen kávu, je to na vás, jestli jste citliví na chuť, nebo jestli se spokojíte i s obyčejnější kávou.

Ode mě je to pro dnešek vše. Mějte se krásně a pokud někdo z vás do Loun zavítá, dejte nám vědět, jestli se mnou souhlasíte, či nikoliv.

VÝHODY:

    

Za Holky ze Zážitky na 4, Jíťa. 🤗

Žádné komentáře:

Okomentovat