úterý 10. listopadu 2020

Recenze: Restaurace Kozlovna u Františka


Ahoj, ahoj! Vítáme vás u dalšího článku z Táboru! Hledaly jsme kam zajít na dobrý oběd... a po dlouhé procházce jsme našly tohle místo.

Kozlovna u Františka se nachází na adrese Nám. Františka Křižíka 1483, 390 01 Tábor

My jsme se tam dostaly pěšky, zabere to max. 10 minut ze Žižkova náměstí.

Restaurace má otevřeno Po - Čt 11 - 23, Pá - So 11 - 00, Ne 11 - 22. Mají zde obědové menu za dobré ceny, my jsme ho bohužel nestihly, ale o tom si dočtete níž.

Interiér byl velmi zajímavě řešený. Byl laděn převážně do černé barvy s bílými světýlky, z nich některé znázorňovaly hlavu jelenů, dřeva a stínidly na lampy, které byly dělané jako půllitry. Velkou dominantou byla hned vedle velkého baru, prosklená místnost s tanky piva. V tomto prvním patře bylo hned několik stolů a místnost bylo opravdu rozlehlá. Menší mezipatro obsahovalo jeden veliký stůl, který byl jako stvořený pro podnikové, či jiné, akce. Dolní patro, které obsahovalo i toalety bylo oproti vrchnímu patku menší, ale i tak se zde nacházelo několik stolů.

Interiér hodnotíme za 5!

Obsluha podniku byla poměrně rychlá. Co nás však velmi překvapilo, bylo že v jídelním lístku nebyla ani zmínka o době, do které je podáváno obědové menu. (S tím cílem jsme tam šly) a místo toho, aby nám to obsluha sdělila hned při usazování, nám nejprve rozdala jídelní lístky (i s poledním menu) a následně nám řekla, že ta se podává až do určité hodiny. Takže jsme měly smůlu. Zajímavé taky bylo odnášení prázdných talířů s tím, jestli budeme platit hotově, nebo zvlášť, přitom my jsme ještě na odchodu rozhodně nebyly.

Obsluha od nás dostává 4,5.

Kofola. Kdo by jí neznal. Asi není třeba jí více popisovat. Snad jen to, že se jednalo o točený a ne rozlévaný nápoj, který byl krásně chlazený a plný bublinek.

Švestková limonáda chutnala naprosto zvláštně. Asi jako kvašené švestky připravené na pálenku. No pít se to sice dalo, ale znovu by do toho Verů nešla.

Mangová limonáda Eli bohužel nechutnala, mango v ní nebylo cítit a příště radši starou dobrou kofolu.

Bohužel ani jeden z nápojů jsme nefotily, proto vám naše hodnocení musí stačit.

Nápojům dáváme 3,5.

BBQ hamburger s trhaným hovězím masem (189,-)
Skvělý. Úžasný burger, který rozhodně stál za každé sousto. BBQ omáčka skvělá, mírně a příjemně z ní pálilo v ústech, maso bylo skvělé a salát s jinou zeleninou nebyl ani trochu zvadlý. Za Jíťu rozhodně TOP!

I Verů zvolila stejné jídlo jako Jíťa. Bohužel však s názorem nesouhlasí. Mnoho omáčky a neskutečně pálivé. Spíš jí to vhánělo slzy do očí, než že by si extra pochutnala. Rozhodně již měla jinde lepší. Takže všechno fajn až na to ostré cosi v burgeru a tu omáčku, které jí bylo echt hodně. Ale znáte to, hlad je hlad. (Foto úvodu)

Steakové hranolky (55,-) a domácí tatarská omáčka (25,-).
Hranolky nebyly přesušené, ani syrové. Bylo jich tak akorát. Tatarka byla dobrá, ne moc kyselá, k hranolkům tak akorát. Oboje to byla skvělá tečka za výborným burgerem. Ano, steakové hranolky byly moc dobré!



Eli si zvolila hovězí guláš podávaný s bramboráčky (165,-) Zaprvé - obrovská porce, zadruhé - výborná chuť. Maso bylo měkké a bramboračky úplně mňam. Prostě to, co je potřeba po dlouhé cestě.

Jídlu dáváme 4,5.

Celkově dáváme restauraci 4 hvězdy.

Určitě navštivte webové stránky restaurace nebo i Facebook.

Je to od nás vše a doufáme, že se vám článek líbil! Napište nám do komentářů jestli jste navštívili Tábor a kam jste zašly na oběd či kávu? ⬇️

Mějte se krásně a uvidíme se u další recenze. 🙋

VÝHODY:

        
   
 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat