sobota 26. prosince 2020

Příroda: Valdštejnská zahrada

Krásný druhý svátek vánoční. Kavárny, obchodní centra a vlastně skoro vše je zase od zítra zavřené. Výlety do přírody jsou však stále povoleny, takže mrkněte na naše tipy a nechte se inspirovat.

Dnes pro vás máme jednu procházku do krásné zahrady. Bohužel ale není možné se do ní teď podávat. Takže snad na jaře nebo v létě?

Jedná se o Valdštejnskou zahradu, ta je otevřená červen – říjen každý den v týdnu 07.30 – 17.30.

Cesta:
Nejlépe se do ní dostanete ze stanice Malostranská (metro A, tramvaj 2, 12, 15, 18, 20, 22). A pro ty, kdo rádi chodí podle mapy, můžete hledat zahradu na adrese Letenská 123/4, 118 00 Malá Strana.

Památky:
V zahradě se nachází nejvýznamnější stavby ranného baroka. Park je součástí areálu Valdštejnského paláce, sídla Senátu Parlamentu České republiky. Veřejně přístupná část parku je v italském stylu se střihanými živými ploty. V parku se nachází mnoho kašen, fontán a sochařské výzdoby. Mimo to zde najdete i krápníkovou stěnu s grottami (jeskyněmi), voliérou pro exotické ptactvo a monumentální zahradní sál (Sala terrena).

V parku můžete narazit na volně žijící pávy a divoké kachny. V rybníčku je chováno mnoho druhů ryb a barevných koi kaprů.

V zahradě je i mnoho stromů - magnolie, fíkovník, mišpule apod.

Máte rádi tyto nádherné zahrady s výhledem na hrad? My toto místo navštěvujeme velmi rády a velmi často.

Mějte se krásně a příště čau čau.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat