sobota 24. dubna 2021

Tip na 4: CZE - Vinotéka/kavárna BÚDA Benešov

Česká republika - Benešov
Vinotéka/kavárna BÚDA

Jiráskova 909, 256 01 Benešov


Krásné a úžasné sobotní odpoledne. Je to už nějaká doba, kdy jsme nebyly na skvělé kávě v nějakém nově vzniklém podniku. Dnes se spolu podíváme do vinotéky/kavárny hned u vlakového nádraží v Benešově.

Stylová vinotéka podobná slováckému vinnému sklípku. Spolu se skvělou kavárničkou, to má každý v oblibě.


Kávu zde mají pražírny Coffee spot. Já jsem si vybrala cappuccino 60,- (poměrně klasická cena za tento nápoj). Z počátku byla káva trochu hořká, poté však přešla do jemná chuti. Skvělá byla taky lahodná pěna a latte art!

Mimo kávu zde nabízejí i mošty, sirupy, lahvová i stáčená vína, přesněji 14 druhů na výběr. Což je úžasné. Podle nás si zde vybere opravdu každý.

Pokud budete mít potřebu zakousnout něco dobrého ke kávě, vínku, je zde možné zakoupit i něco malého k snědku. To vše je možné platit hotově a nebo kartou!


Co vás možná překvapí je velikost interiéru. Na to, jak je prostor malinký s pár místy k sezení, to zde vyřešili velmi chytře. Interiér je krásně světlý, dalo by se říci, že je i vzdušný a to hlavně díky velkému prosklení a dvěma vstupům do podniku. Bar je umístěn v rohu podniku, tudíž nezabírá mnoho prostoru. Dekorace jsou zvoleny jen decentní. Já osobně jsem z interiéru nadšená.


Obsluha podniku jako jediná byla trochu zklamáním. Pán byl milý to ano, ale jeho pokusy o vtipy se mu ne úplně vydařily. Spíš šlo o komunikaci tak trochu v křeči. Asi hold nemáme stejný humor. Kdybychom zde v tipu na 4 dávaly hvězdičky, barista by dostal asi 4 hvězdy z 5. Věříme však, že se to časem změní. Vše ostatní, rychlost přípravy nápoje, latte art, atmosféra podniku a podobně, byly v pořádku.

Tímto je to od nás vše! Užívejte víkend, navštěvujete nová místa a podniky a zase někdy u dalšího tipu ahoj.

Ps: Kdybyste se chtěli na podnik mrknout, tak zde Instagram @budabenesov .

VÝHODY:

     

Za holky ze Zážitky na 4, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat