sobota 15. května 2021

Recenze: Kavárna Čekárna


    

Ahoj všichni a vítejte u dnešního článku. Dneska vás vezmeme do čekárny. Ale nebojte nebude to čekárna v ordinaci, ale kavárna Čekárna, kousek od Náplavky a Vyšehradu.

Kavárnu najdete na adres Vratislavova 30/8,128 00 Praha 2. Otevřeno tu mají každý den od 8:00 do 19:00, mimo víkend, kdy si musíte trochu přispat proto, abyste sem mohli zavítat. Otevírají tu až v 10. Cesta od Náplavky vám zabere pár přechodů a za špatného počasí ohýbající se semafory. My jsme to zažily a jako upřímně, ne nic příjemného.

Interiér byl dosti minimalistický, výzdoba skoro žádná, hlavní dominantou byly pavučiny na stropě a pavouci v rohu. Arachnofobikův splněny sen, Jíťa o tom ví své. Sem tam naleznete ve vázičkách sušené květy. Na zdech pár kreseb a obrázků. Spolu s dřevěným nábytkem celkem hezká kombinace. V normálním režimu a v letních měsících mají hezkou zahrádku uvnitř vnitrobloku.
...
Okýnko bylo take dosti útulné, ale 2 hubení lide se tip top vejdou. Sice je to o ránu dveřmi, ale což.

Interiéru dáváme 4 hvězdy z 5.

Hm-Hm ... Obsluha byla velmi, velmi zvláštní a my jsme jí asi zmátly ještě víc, s tím, že jsme nevěděly, jestli je chuť na zákusek nebo ne. Jestli si objednat u baru, nebo u stolu. Jinak šlo o běžnou objednávku, která nakonec proběhla bez větších problémů a to samé i pozdější donáška nápojů. Možná tam byl ze strany číšníka jistý nezájem zákazníka, ale jinak vše bylo dobré.

 

Obdobné to bylo i u naší druhé návštěvy, kdy 2 slečny (jedna za barem, druhá u vitríny se zákusky) nejevily zájem o hosta. Pozdrav byl velmi tlumený a dotaz ohledně toho, co si dáme zkrátka nulový. Pouze se nás upíraly oči za barem. Platba byla také trochu zmatená. No, co si budem, úplně nás to nenadchlo.

Dáváme 3,5 hvězdy z 5.

Na první dobrou jsme vybraly naše oblíbené Cappuccino (58,-). Ehm asi takhle, nechutnalo nám. Ani při první a no při druhé naší návštěvě. Káva byla kyselá a v kombinaci s nahořklou chutí, byla prostě hnusná. Latte art, pěna a velikost šálku perfektní, ale bohužel ta chuť celý ten dojem úplně zkazila. Za tepla se to dalo vypít, ale čím více káva stydla, tím více nám nechutnala. Bohužel za nás už raději cappuccino tady ne-e. (Foto v úvodu).

První ochutnávka Flat White (75,-) s ledem pro Eli. Poměrně hořká chuť kávy (Etiopie na mlýnku), jemná pěna a pár kousků ledu v tom. Ke každému nápoji byla donesena i neperlivá voda. Nakonec Eli platila cenu obyčejného nápoje (72,-), led prý byl ten den na obsluhu. 😅


Horká čokoláda (69,-) byla donesena jako první nápoj a šlo opravdu o horkou čokoládu nikoli o kakao, jak už se nám párkrát v jiných kavárnách přihodilo. 62% Mléčná čokoláda byla lehce hořká, ale ne natolik, aby nám to nechutnalo. Naopak byla velmi lahodná, ve velkém plecháčku, s pěnou a rozhodně pokud se tam ještě někdy vydáme, dáme si jí znovu. Cukr nebyl potřeba a cenově ta velikost nápoje odpovídala.


Nápoje hodnotíme 4 hvězdami z 5.

Jídlo jsme při první návštěvě žádné nezvolily. Při druhé už však ano. Daly jsme si každá skořicového šneka politého hojně karamelem a páni! To byla paráda. Bylo vidět i cítit chuťově, že skořicová rolka je čerstvá. V ústech se jen rozplýval! Cena za 1 ks (59,-). Tu bychom se však nedozvěděly, kdybychom si jí nemusely vyžebrat na obsluze, částky byly totiž jen u nějakých zákusků.

Další dobroty měly dané ve vitríně a i ty vypadaly moc dobře. Snickers dort byl za 72,-, quiche za 48,-.


Šneci u nás stouply v očích ještě o level výš a překonaly všechno. Dáváme 5 hvězd z 5.

Celkově kavárně dáváme 3 hvězdy z 5. Bohužel jsme zde úplně nejlepší zkušenosti neměly, někteří z vás to mají možná jinak a samozřejmě je to v pořádku. Dejte nám vědět, jak to máte vy.

Kavárnu najdete také na Instagramu pod @kavarna.cekarna. Navštívit můžete také jejich mladší ségru @zasivarna.espressobar, kterou najdete v Nuslích.

Mějte krásná zbytek víkendu a začátek týdne a příště zase ahoj.

Holky ze Zážitky na 4

VÝHODY:
  
       
   
 

Žádné komentáře:

Okomentovat