sobota 25. září 2021

Tip na 4: CZE - Moccacafé

Česká republika - Tábor

Moccacafé

Pražská 232, 390 01 Tábor


Ahoj, ahoj, ahoj. Další sobota a nový článek. Dneska si uděláme výlet do Tábora, do úžasné kavárny v jeho centru, kousek od naší oblíbené Jednoty. Tak pojďme na to.

Moccacafé je naprosto hezkým a zcela hodně vyhledávaným místem v Táboře. Otevřeno mají mimo neděli celý týden od 9:00 do 19:00. V sobotu je to od 10:00 do 19:00. Čekaly jsme opravdu dlouhatánskou frontu na jeden kornout se zmrzlinou, ale nakonec se povedlo a my byly spoko, že máme zmrzlinu, i když byla zima nesmírná.


Interiér podniku byl nacpaný k prasknutí lidmi, na první pohled poměrně hodně temný, možná za to mohly tmavě modré stěny. Nevíme kolik místností, zde přesně najdeme. My však víme o 2. Ta hlavní a nejdůležitější s barem a vitrínami má hned 2 vstupy. Jeden z ulice a jeden ze zahrádky. Trochu nelogické, jelikož lidé stály frontu z obou směrů a také, neustále vám obsluha říkala "s dovolením", "pardón"; "můžu projít?" atp. Upřímně uhnout nebylo kam, protože za vámi buď byli lidé, police a nebo stoly. Oddechli jste si až poté, co jste se pracně dostali až před pult se zmrzlinami.


Co se obsluhy týče musíme říct, že byla celkem pohotová a fronta rychle ubíhala. I přistup byl moc fajn, takže tady není co vytknout.

A teď k tomu, co jsme si daly. zvolily jsme každá 2 kopečky zmrzliny: Borůvka & Pekanový ořechy a Arašídy; Borůvku & Jahodu. Všeho všudy můžeme říci, že zmrzliny levné nebyly. Celkově jsme platily 400,-. Na druhou stranu naprosto to chápeme, nýbrž jde již o 25 letou zkušenost, v roce 2017 vyhrály české kolo světové zmrzlinářské soutěže a v Rimini zvítězili u novinářské poroty. TÁKŽE. Je jasné, že cena je vyšší. Za to ty porce jsou ohromné a příchutí hrozně moc, že si nelze vybrat jen jednu. I když nasoukat do sebe 2 ohromné porce, to je výzva.


Obě s mamkou jsme se shodly, že nám více chutnaly ořechy a jahoda. Bohužel od borůvky jsme měly větší očekávání sorbetu než smetanové zmrzliny. Ohromné je, že uvnitř se nacházely velké kousky ořechů a ovoce, za což jsme byly hrozně rády.

Pokud vás nelákají zmrzliny, tak třeba jejich dorty, zákusky a snídaně budou. Odkaz na jejich webovky máte tu, najdete tam i menu. Jejich Instagram @moccacafetabor

Milujete zmrzliny? A jaká příchuť u vás vede? Dejte nám vědět.

Od nás je to dneska vše. Mějte nádhernou sobotu a zase příště pá.

VÝHODY:

           
   

Za holky ze Zážitky na 4, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat