sobota 2. října 2021

Tip na 4: CZE - Café Hanau & Kavárna Včera

Česká republika - Hořovice

Café Hanau; Kavárna Včera

Hořovice, 268 01


Čauky všichni, říjen je tu a my stále máme plno tipů z našich cest a výletů v létě. A jelikož jsme zavítali i do malého města Hořovice, je jasné, že vám přinášíme rovnou 2 tipy za dobrou kávou.

Primárním cílem se u nás stal zámek Hořovice a samozřejmě, jako na všech památkách, i zde mají moc fajn příjemnou kavárnu, přesněji Cafe Hanau. Adresa podniku: Vrbnovská 22/2, 268 01 Hořovice. Otevřeno zde mají mimo pondělí denně od 10 do 17. Vybrat si tu můžete z mnoha zákusků (já měla mozartův dort). Podle toho, co mi bylo řečeno, káva vůbec není špatná. I malinová limonáda byla velmi fajn osvěžení.

 

Interiér podniku je opravdu zámecký a útulný. Obsluha však byla mírně otrávená svou prací. Ale to nechme raději být. Pokud se na zámek dostanete, určitě se tu zastavte, alespoň na ten zákusek. A nebo si kávu vezměte do přilehlého zámeckého parku.

Druhý podnik je Kavárna Včera. Najdete ho opravdu v centru města - adresa: 9. května 244/8, 268 01 Hořovice. Otevřeno mají denně od 9 do 19. Neskutečně se nám líbí nápad a propojení kavárny s domovem pro lidi trpící Alzheimerovou nemocí. Výtěž z kavárny jde tedy na pomoc těmto lidem. Což je nádherné gesto.

Interiér podniku byl moc příjemný, jako bychom dávali kávu u nás doma. Mnoho pokojovek, příjemná atmosféra, teplé stěny a gauč. Ideální prostor pro chvilkové posezení.


Nabídku zde mají širokou od zmrzlin, po zákusky a jiná jídla jako třeba wafle a zmrzliny. My jsme tu ochutnaly jejich cappuccino a upřímně, nejlepší na tom všem byla vstřícnost obsluhy, kdy kvůli nepovedenému latte artu, sama od sebe rozhodla, udělat kávu novou. Toto vstřícné gesto jsme snad ještě nikde nezažily. Káva byla chuťově velmi dobrá, s hezkou pěnou a také latte artem, který nám slečna dokonce i názorně předvedla.

Pokud se budete někdy pohybovat v Hořovicích a budete mít chuť na dobrou kávu a třeba i něco k snědku, neváhejte a zajděte sem. Nejen, že si pochutnáte, ale také budete mít dobrý pocit z toho, že jste poslaly peníze těm, co to potřebují nejvíce.

Odkaz na Kavárnu Včera máte zde. Instagram @kavarna_vcera
Cafe Hanou - Facebook

Od nás je to takto vše. Mějte co nejpříjemnější víkend a zase příště ahoj.

VÝHODY:

           

Za holky ze Zážitky na 4, Verů


Žádné komentáře:

Okomentovat