sobota 9. října 2021

Recenze: Phill’s Corner



     

Krásný víkend vážení, dneska spolu zavítáme do podniku Phill's Corner, zní to cize, víme, ale nebojte je to u nás v Čechách a samozřejmě v Praze, tak pojďme na to.

Phill's Corner je hodně vyhlášený podnik v Holešovicích, pro nás ještě pořád moc neprobádaná oblast, i když jsme zde před lety začínaly. Hledejte ho na adrese: Komunardů 886/ 26, 170 00 Praha 7-Holešovice. Nejblíže zde máte tramvajovou zastávku Dělnická. Otevřeno tu mají v pracovním týdnu od 7:30 do 22:00 o víkendu od 9:00 do 22:00. Nabídka je opravdu pestrá, zvláště pak snídaně. Na ty jsme hlavně měly zálusk, ale bohužel jsme dorazily po půl 12 odpoledne a jediné z čeho jsme již mohly vybírat bylo denní menu, které se každý den mění, k naší smůle jsme si vybraly něco, co nás úplně nenadchlo, ale o tom později. Co je velmi fajn je jejich e-shop na jejich webových stránkách, zde také najdete menu. nabízí tu mnoho zákusků, ale také různé druhy nápojů.

Ps: Vrátily jsme se sem. A musely jsme ochutnat i jejich snídani. Více níže.

Interiér je tu dosti malý, ale i tak se sem vejde docela dost míst k sezení. Chytře zde totiž vymysleli sezení v podobě lavic hned u oken. Kdo nechce sedět uvnitř, může posedět na přední zahrádce. Interiér je docela jednoduchý, nijak přeplácaný. Tmavě hnědé obklady kontrastují s tyrkysově natřenými zdmi. Jako dekorace je na stěnách několik obrázků. Velkou dominantou je zde bar, skrz který je možnost nahlédnout do kuchyně. Naproti baru, vedle vchodových dveří najdete malou vitrínu se zákusky.


Celkově je interiér moc pěkný. Sice má pár nedostatků (třeba polici s drahými víny hned na hlavou, na kterou je třeba myslet při vstávání ze židle), ale nejsou natolik výrazné, abychom nemohly dát 4,5 hvězdičky.

Obsluha podniku byla trochu neosobní, přišlo nám, jakoby slečna byla raději na nějakém jiném místě. Když jsme se zeptaly na snídaně, byly jsme odbité s tím, že teď je polední menu. Do kolika, že ty snídaně jsou, jsme si musely googlit. Donáška jídel poměrně dlouhá. I přesto, že tam mnoho lidí nebylo. Je tedy možné, že slečna neměla ten den úplně nejšťastnější. Na druhý pokus bylo chování o trochu lepší, ale čekání stále poměrně dlouhé.

Obsluze dáváme 4 hvězdy z 5.

Pití jsme obě zvolily kávu. To bylo ještě před poledním menu. Obě jsme tedy sáhly po cappuccinu (52,-). Káva byla poměrně dost hořká, proto jsme se rozhodly pro trochu cukru, který vše vylepšil. Latte art byl náznakem, ale pěna byla skvělá.


Hodnotíme 4,5 hvězdami z 5.

Jídlo jsme zvolily z již zmíněného poledního menu a ach..😑 No vybraly jsme BBQ vepřovou panenku s americkým bramborem. Kdo z nás mohl tušit, že BBQ nebude ugrilovaná panenka, ale jakási divně vyhlížející pálivě nasládlá omáčka, ve které se vše koupalo. Přesněji úplně vše od brambor po maso, které bohužel jedné z nás donesli ne médium, ale rovnou rare médium, kdy stačilo do středu píchnout hrotem vidličky a krev jste měli v té omáčce. Možná nakonec chápeme, že šlo třeba o maskovací manévr, abyste krev v puse necítili, protože ta chuť té omáčky přebyla úplně všechno. NO jako asi takhle. Tohle jídlo už opravdu nikdy více. Jediné kroky, co nás sem povedou, budou na snídani a nebo na ty hezky vyhlížející zákusky ve vitríně.
Druhé maso bylo zase úplným opakem. Kde jedno bylo tenké a krvavé, to druhé bylo vysoké a tak vysušené, že bylo třeba sousta skoro zapíjet, aby sklouzla do krku. Omáčka byla úplně všude, akorát o BBQ se nedalo ani mluvit. Pár kousků amerických brambor to úplně nevylepšilo. Ani ty nebyly chuťově nic extra.


Nedalo nám to, tak jsme sem zavítaly i na již zmíněnou snídani. Verů si dala chlebík s mascarpone, avocadem, rajčaty a chedarem (95,-). Dva velké kousky chleba byly k snídani naprosto dostačující. Jediné co trochu vadilo, byla slanost mascarpone. Jinak na jedničku.


Jíťa zvolila chléb se sázeným vejcem a pažitkou. (85,-) Slané to bylo i v tomto podání. Jídlo bylo moc, moc dobré, ale je fakt, že bylo hodně slané. Samo mascarpone bylo slané a navíc byly cítit vetší krystalky soli, které občas křuply pod zuby a nějaké byly vidět i na talíři.


Jídlo hodnotíme 3,5 hvězdičkami z 5 za brambory, pokud nebyly v koupačce a snídani, která hodnocení dost vytáhla nahoru.

Celkově podniku dáváme 4 hvězdičky z 5.

Co vy a Phill's Corner? Znáte a navštěvujete ho rádi. Klidně nám tu zanechte váš komentář.

Odkaz na jejich stránku máte zde. Na Insta jen a jedině pod @phillscorner.


VÝHODY:
  
      

   
 
Za holky ze Zážitky na 4, Verů a Jíťa

Žádné komentáře:

Okomentovat