sobota 20. listopadu 2021

Recenze: OSADA


    

Ahoj a vítejte u nového článku. Pokud máte v Praze rádi skrytá místa ve vnitroblocích stejně jako my, je tohle místo jako stvořené pro vás.

Kavárna Osada je hodně exteriérově podobná cafe Neustadt - odkaz na naší recenzi zde. Uvnitř jste však jako v naší oblíbené Emě - odkaz na naší recenzi tu. Věřte nám, možná teď si myslíte, že to tak není, ale pokud se sem vydáte, pochopíte.


Podnik sídlí v Holešovicích. Konkrétně ho najdete na adrese: Osadní 35. Otevřeno zde mají po celý týden, akorát s menšími rozdíly. Od pondělí do pátku je to od 8:00 do 20:00. O víkendu sem zajděte od 9:00 do 18:00.

Velkým lákadlem pro vás může být i výběrová káva od liberecké pražírny Nordbeans nebo sladké pochutiny od Kus koláče a žižkovské Defidu Bakery.


My konkrétně jsme sem vyrazily za snídaní a jsme moc rády, že nás to nezklamalo podobně jako u Neustadtu. Více o tom, jak jsme si pochutnaly, máte níže.

Ps: Moc super je i prodej surovin nebo jejich fresh šťávy.

Přijít sem můžete se svými mazlíčky, ale i kočárkem. Vstup je totiž bezbariérový. A hlásíme, mají zahrádku!

Interiér je tak trochu industriální a hlavně hodně minimalistický, co se týče výzdoby a prostoru. Zajímavé je, že vyjma přízemí se dá sedět nejen nahoře o patro výš, ale mají prostory na sezení i dole. Moc nás tento jednoduchý prostor baví. Takže dáváme 5 hvězd z 5.


Obsluha nás velmi zaskočila svou pohotovou reakcí, hned při našem vstupu do prostoru kavárny. Ještě před usazením jsme si vybraly z menu a až poté jsme se usadily spolu s číslem stolu, které nám bylo dáno do ruky. Co se týče přístupu zaměstnance podniku, nemáme výtek. Vše bylo rychlé a bez problémů, takže za nás 5 hvězd z 5.

Jako nápoje jsme zvolily Cappuccino (65,-). Mimo to, že káva byla opravdu moc dobrá, dostaly nás ty top strop hrnečky. Dají se koupit? Protože my je chceme domů! 😅 Ps: abychom nezapomněly, pro cukr jsme si musely dojít. Jinak zbytek byl super. Dáváme 5 hvězd z 5.


Na snídani jsme sáhly po míchaných vajíčkách, spolu s nimi jsme dostaly chléb, máslo a salátek (118,-). Vajíčka byla jemná a hezky krémový. Chlebík domácí a možná trochu více na nás opečený. Salátek nadchl jen jednu z nás, ale i tak za Verů velké doporučení! A ta cena, naprosto ideální.


Aby toho nebylo málo, Verů při placení zvolila ještě Skořicového šneka (65,-) sebou. Problém je, že byl tak dobrý, že jsme ho zapomněly vyfotit. Ps: příště by nemusel být tolik sladký.

Jídlo hodnotíme 4,5 hvězdami z 5.

Celkově dáváme podniku 5 hvězd z 5.

Co vy a Osada? Slyšeli jste o ní? My jsme byly nadšené. Protože jejich prostor i jídlo nás neskutečně baví a rozhodně máme v plánu je znovu navštívit.

Odkaz na jejich web máte tu. Na Instagramu je najdete pod @osada_holesovice.


Od nás je to dnes vše. Mějte nádherný víkend a příště zase na viděnou.

VÝHODY:
  
       

   
 
Za holky ze Zážitky na 4, Verů a Jíťa

Žádné komentáře:

Okomentovat