sobota 11. prosince 2021

Recenze: Cafe Academia


     

Ahojky, začíná nám pořádná zima, tedy, svědčí o tom ten občasný sníh, který padá, jak se mu chce. Takže teplé bundy vytáhla už většina z nás, někteří určitě i kulichy, šály a rukavice. Jestli vy ne, tam my určitě ano. Co vás ale určitě zahřeje, je naše recenze z léta.

Nejedná se tentokrát o klasickou kavárnu, ale o kavárnu vnitru knihkupectví Academie. Obojí najdete na Václavském náměstí 792/34, 110 00 Nové Město. Výběr tu není zrovna malý. Mají tu kávu od Julius Meinl, vlastní limonády, k jídlu tu dělají polévky, toasty a plněné croissanty. Otevřeno mají pondělí až pátek 9:30 - 19:30. O víkendu mají od 10:00, v sobotu do 18:30 a v neděli do 17:30.

 

Interiér podniku je velmi decentní. Klasické bílé stěny doplňuje kazetový strop a jednoduchý nábytek v kombinaci tmavého a světlého dřeva. V těchto barvách najdete také větší barový pult v rohu místnosti. Proto abyste se však do prostoru kavárny dostali, se musíte proplést knihkupectvím a uličkami plných knih, které jsou velkým lákadlem. Pro ty z vás co raději sedí na zahrádkách, tak i zde máte možnost posedět venku. Přesněji na balkónku, který se nachází jen pár krůčků od místnosti kavárny. Stoly jsou jednoduše kovové se skleněnou výplní. Najdete tu poměrně dost míst k sezení a také nádherný výhled na dolní část Václavského náměstí a krásné historické budovy v nichž můžete pozorovat různé architektonické styly. Za nás jasných 5 hvězd z 5.

Návštěvu této kavárny jsme si užily i díky příjemnému obsluhování. Objednat se muselo na baru uvnitř knihkupectví, ale jídlo nám bylo doneseno na terasu. Máme jenom příjemné vzpomínky z této návštěvy.

Obsluze dáváme 5 hvězdiček.

Cappucino (66,-) bylo překvapivě dobré. Trochu více hořké, ale cukr to napravil bez problémů. Lahodná pěna s náznakem latteartu na vrchu byla jen třešničkou k dokonalosti. Moc super je, že tu nabízí i bezlaktózová mléka. Takže spokojenost.


Druhým nápojem, co jsme zde ochutnaly, bylo kakao (55,-) Bylo akorát sladké a příjemně teplé, není, co víc k tomu dodat.

Nápoje hodnotíme 4,5 hvězdami z 5.

Něco jako větrník (65,-). Krém byl chuťově moc dobrý, ale těsto bylo suché, že i spolu převažovala suchost těsta nad vláčným krémem.

Toast se šunkou a sýrem plus malý salátek (68,-) dobrá volba pro svačinku. Eli to stačilo tak akorát, jedině by mohlo být míň oleje v salátu.¨


Jídlu dáváme 3,5 hvězd z 5.

Celkově dáváme podniku 4,5 hvězd z 5.

Tímto se s vámi loučíme. Tady máte ještě odkaz na Facebookovou stránku a webovou stránku knihkupectví. Abychom neopomněly tak na Instagramu je hledejte pod @cafeacademiaDoufáme, že jste si užili první adventní neděli, zítra vás čeká další, tak nezapomeňte zapálit tentokrát dvě svíčku. Mějte se krásně a uvidíme se u další recenze. 😄

VÝHODY:
  
       

   
 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat