sobota 18. listopadu 2023

Šodó bistro



Krásný víkend vážení, po malé pauze jsme zpět s mnoha recenzemi z různých podniků, které jsme stihly za tu dobu navštívit.

Dnes se spolu vypravíme do malého bistra v Dejvicích. Tento podnik je společným počinem Taste of Prague a PG Foodies - bloggerů a také milovníků jídla, kteří to dotáhli až tak daleko, že si otevřeli společný podnik - Šodó bistro. PG Foodies však mají ještě Etapu - o té jsme více psaly zde.

Jaké to je navštívit podnik lidí, kteří sami píší doporučení? Pro nás jednoznačně zvláštní, ale i tak pojďme na to.

Šodó, jak už píšeme výše, je opravdu malý podnik v Dejvicích. Schovaný v jedné uličce nedaleko zastávek Hradčanská, Dejvická, Vítězné náměstí a Prašný most. Takže docházková vzdálenost od zastávek, je poměrně krátká (mapu budete mít opět dole pod článkem).

Nadchlo nás venkovní posezení, kdy i takto na podzim tam můžete posedět a popovídat si nad skvělým šálkem kávy a výbornou snídaní. Kámošem vám 100 % bude přímotop, ale také samozřejmě někdo, kdo sem zavítá s vámi.

Co se týká interiéru, jde o velmi čistý minimalistický styl, který se zalíbí každému. Otevřená kuchyně, velký prostor pro bar. Co je však škoda je velikost zbylého prostoru pro místa k sezení - toho už totiž tolik není a vám nezbyde, než se smířit s kámošem přímotopem venku, protože je uvnitř neustále narváno.


Obsluha byla velmi milá. Poradila s výběrem a když už bylo v podniku volno, dokonce nabídla sezení uvnitř. Malé negativum vidíme v automatickém spropitném. Samotné jsme nabídly částku dorovnat do plné ceny (dýškem) a až ve chvíli, kdy slečna vybídla k placení, nám oznámila, že je do ceny započítané i jejich spropitné 50 korun. Tudíž částka byla od nás zaplacena dvojitým dýškem. Abychom tedy byly konkrétní celá útrata za zvolené jídlo a pití nás stála 284 korun, my jsme daly spropitné 16 korun - tedy do 300 korun celkem k zaplacení. Podnik si naúčtoval dalších 50 korun jako spropitné. Příště by bylo fajn hlásit tuto věc ještě před dýškem a placením.

A teď ke zvolenému nápoji a snídani. Po ránu je zapotřebí kávy. Zvolily jsme cappuccino (naši klasiku). Nápoj byl velmi chutný. Jemná káva, tak akorát velký šálek (cukr rozhodně není potřeba) a latte art. To chce snad každý. (80,-)


Z nabízených jídel jsme zvolily Granolu se švestkami a pekanovým máslem, pečenými oříšky, semínky, řeckým jogurtem a povidly. (209,-) Kombinace všech chutí... paní to byla dokonalost. Oříšky a granola tomu dodávaly krásný křupavý efekt, Jemný řecký jogurt, švestky a povidla zase neskutečnou lehkost a pekanovém máslo zase lahodnost. Tohle jídlo si určitě s chutí dáme při další návštěvě znovu!

Hodnocení tedy 4 * z 5 * a to jen kvůli tomu spropitnému. To nás zaskočilo velmi.

Co vy? Jak to máte s automatickým spropitným? V cizích zemích to třeba je běžné a frčí, ale zde to bude určitě ještě chvilku trvat, než si lidé zvyknou.

Dnes od nás vše. Omluvte, že nemáme fotografii interiéru, ale nebyl úplně prostor uvnitř fotit.

Mějte krásný víkend a zase příště ahoj!

VÝHODY:

        
   
 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat