neděle 11. srpna 2019

Recenze: Café Trojka/TRVALE UZAVŘENO


    

Jestli vám bude název dnešní kavárny povědomý, tak se nedivte. Je dost možné, že jsme se o něm zmínily v článku o Chrámu sv. Cyrila a Metoděje. Původně jsme totiž měly namířeno právě do tohoto podniku na vydatnou snídani, jenže kavárna otevírala později, než jsme tam dorazily. Ale to jste se už asi dočetli, že? Nebudeme to tedy zdržovat a raději vám povíme v kolik otevírají, a zavírají, aby vás to nepřekvapilo tak jako nás.

Ve všední dny se otevírá v 10 hodin ráno (ano, to je to, co nás zmátlo) a zavírá se v 21 hodin večer. V sobotu je malá změna v tom, že otevírají až ve 12 hodin dopoledne, avšak zavírací doba je stále stejná. Jen nedoporučujeme chodit sem v neděli. Čekalo by vás nemilé překvapení v podobě zavřené kavárny po celý den. A kde, že vlastně tato kavárna leží? V ulici Záhořanského, číslem popisným 6. Pro přesnější orientaci přidáváme i to, že je to na Novém Městě a to, že je to v České republice asi netřeba dodávat. :D

Nastává však čas, položit si další otázku a to… Co zde můžete očekávat za pochutiny? Odpověď je však jistá už podle názvu. Čeká vás především káva, domácí dezerty a palačinky! A přesně na palačinkách jsme si přišly pochutnat i my. Ale jak nám chutnaly není třeba rozebírat v úvodu, takže si budete muset počkat na část, ve které se zaobíráme jídlem.

Co by mohlo být zajímavé je to, že se zde pořádají kvízy, kterých se můžete účastnit jako, až 6členný tým. Zápisné je 50,- Kč za jeden tým. Zapsat se můžete na jejich Facebookových stránkách, nebo přímo v kavárně. Na každou skupinu čeká necelých 50 otázek rozdělených do 4 kategorií. Nejlepší i nejhorší týmy budou po zásluze odměněny, tedy alespoň to slibují. Takže s prázdnou domů nikdo nepůjde.


Co však všechny určitě zajímá je to, jestli je tam Wi-Fi síť. Ano, je. Ale v den naší návštěvy, bohužel, nešla. Majitelka se den předtím pohádala s poskytovatelem internetu a ti ji "přestřihli kabel". Ale věříme, že tento problém už je vyřešen. A platit zde můžete samozřejmě jak kartou, tak hotově, nebo třeba voucherem ze Slevomatu jako jsme to udělaly my. A ukřivděně se nemusí cítit ani váš domácí mazlíček, zvířata jsou povolena. Je dokonce možné si zarezervovat salónek.

Café trojka je útulné, tiché místo. Hned při vstupu před sebou vidíte malý bar v pravém rohu místnosti. Je možné si sednout přímo k baru, nebo po levé straně do další místnosti se stoly buď pro 2, 3 nebo 4 osoby. Jelikož bylo 10 ráno, nechtělo se nám sdílet blízkost s cizími lidmi, a proto jsme si zvolily větší stoleček v rohu se dřevěnými židlemi u okna... nebo spíš pod oknem :D Viděly jsme odtud jak bar, tak i všechny návštěvníky.

Neřekly bychom, že styl kavárny je nějaký extra zajímavý a přitažlivý. Bylo těžké posoudit, jaký ten styl vybavení vůbec je, zdálo se, že mají trochu ode všeho a nemají nějaký jednotný styl. Co se nám líbilo byly obrazy na zdech, každý byl výjimečný (trocha abstrakce a slonů neuškodí). My sami jsme vybíraly, která z nás a jaký chce mít doma :D Také zde byla u zdi krásná knihovnička. V policích byla spousta knih, což je vždycky plusem pro čtenáře, přece dobrá knížka ke kávě nesmí chybět!!

Za interiér dáváme 4,5 hvězd z 5, neuchvátil ani neurazil.

Co se týká obsluhy, obsluhovala nás slečna, která měla celou kavárnu na starosti včetně baru, i když tam v tu chvíli moc lidí nebylo. Číšnice byla trochu zmatená (napadlo nás, že byla asi nová, a ještě se necítila úplně jistě na své pracovní pozici). S radostí nám ale řekla druhy limonád, když jsme se ji na to zeptaly. Průběžně se nás ptala, jestli je vše v pořádku. Uniforma zas nebyla nijak zvlášť určena, ale to zas tak moc nevadí. Největším kouskem se kterým nás slečna dostala (naťukly jsme to již v úvodu), byla chvíle, kdy jsme ji požádaly o heslo k Wi-Fi. Obsluha nám ho v klidu nadiktovala, my však zjistily, že heslo nefunguje, na to se slečna přiřítila s tím, že se vlastně předchozího dne pohádala s lidmi z jisté společnosti a internet této kavárně byl odpojen. Chápeme, bylo vcelku stále ještě dost brzy, avšak číšnice nám nepřišla jen zmatená, ale také jako kdyby stále ještě spala.


Obsluha od nás dostává 4 hvězdy z 5 za zmatečnost a za zvláštní přístup k zákazníkovi.

O interiéru a obsluze už jsme řekly dost, je čas povědět si něco málo o nápojích. Výborné na poukázce, kterou jsme si zaplatily, bylo to, že kromě horkého nápoje jsme měly možnost si zvolit jeden ze 2 nebo 3 druhů džusů. Jití s Veru a Kačí zvolily hruškový a Eli si vybrala ananasový. Džusy byly klasické, pravděpodobně z krabičáku, takže jsme vlastně ani nevěděly, co za džus to pijeme, ale budiž, chutnal dobře.


Z horkých nápojů jsme všechny, jak jinak, vybraly cappuccino. Ke kávě jsme dostaly balíček cukříku, hnědého třtinového. Jednalo se však pouze o jeden cukřík a pro ty z nás, kteří sladí více, tak opravdu jeden cukr nestačil. Ano víme, mohly jsme požádat o jeden navíc, ale ke kávě by měli podávat minimálně 2. Ještě se nabízí, plná cukřenka přímo na stůl, ať si život osladí každý po svém, ale ta také nebyla k nalezení. Myslíme si, že ta cena za snídani byla adekvátní, a proto by je snad neubylo, kdyby nabídli o jeden cukr navíc. Takže za to menší minus od nás mají.

Chuťově na tom byla káva celkem dobře, tak akorát horká s jemnou pěnou nahoře, bez coffee artu. Což opět nebudeme započítávat do hodnocení. Některé z nás si to cappuccino třeba vůbec nevychutnaly, a to prostě jen kvůli hořké chuti nápoje. Je tedy pravda, že nás to aspoň, po prohlídce krypty, pořádně nakoplo.

Za nás tedy takto. Káva nijak neohromila, cukr chyběl a celkově jsme už pily mnohem lepší. Džus byl rozlívaný z koupeného krabicového džusu, nevěděly jsme, co konkrétně pijeme (je myšlena značka džusu), ani jak dlouho je slečna v lednici skladuje a chuťově prostě džus.

Takže si nápoje od nás vysloužily 3,5 hvězd z 5.

Naše snídaně v Café Trojka byla vcelku rozmanitá. Rády ochutnáváme co nejvíce chutí, zvláště když je výběr velký, jako tady. Každá jsme si tedy objednaly něco jiného a pak od sebe ochutnávaly. Ke každé porci jsme měly ještě skleničku džusu a kávu nebo čaj v ceně, tak se nelekejte, že bychom chtěly míchat jídlo a pití v jedné sekci. Jen se o něm zmíníme. Takže klidně čtete dál bez stresu, a vychutnejte si to s námi. 😊

Jíťa si objednala jako jediná sladkou snídani, protože miluje sladké a na slanou se ten den necítila. V nabídce Sladké snídaně je možnost si zvolit mezi marmeládou a nutellou. U Jíti to tentokrát vyhrála nutella. A k pití hruškový džus (pomerančový neměli :/) a samozřejmě cappuccino. V menu se nachází také slibované ovoce, i když se nepíše jaké. V tomto případě se jednalo o 4 slabší plátky jablka. Na palačince byl ještě kopec napůl rozpuštěné šlehačky. No myslíme, že fotka to vystihne nejlépe, ne? Celkově tato porce nestála za nic moc, i přes to, že byla chuťově dobrá, je to něco, co většina obyvatel zvládne sama v kuchyni.


Eli si objednala Selskou snídani a k tomu cappuccino a ananasový džus. Selská snídaně se skládala z omelety se šunkou a sýrem, toustu a zeleniny. I tato snídaně byla dobrá, ale nebyla nic výjimečného. Obyčejná omeleta, porce byla tak akorát. Tedy, alespoň to odpovídalo ceně.

Veru měla Slanou snídani s hruškovým džusem a cappuccinem. Tato snídaně se skládala z vajíčka na hniličko, šunky, salámu, sýrů, toustu a zeleninové oblohy. Tato snídaně byla asi nejbohatší, jelikož tento talíř byl nejplnější. Vajíčko bylo z části na hniličko, jak slibovali. Sýrů, salámů i šunky bylo na výběr plno druhů (tzv. co dům dal). I tato snídaně byla dobrá, ale nebyl to úplný TOP, měly jsme už lepší.

Kačí si dala Českou snídani také s hruškovým džusem a cappuccinem. Česká snídaně obsahovala volské oko, opečenou slaninu, dvě klobásky, zeleninu, máslo a tousty. Byl to asi druhý nejplnější talíř. Zde už byl pouze jeden druh šunky v několika plátcích, a to samé u sýru. Zeleniny moc nebylo, ale pro doplnění chuti tam nějaká byla. (Klobásky tehdy Kačí nedojedla). I tato snídaně byla dobrá, ale nebyla nejlepší. (Foto v úvodu)

Všechny jsme se shodly na tom, že sem bychom na snídani už znovu nešly. Porce ve většině odpovídaly cenám (jeden voucher pro dva lidi stál 189,- Kč), ale prostě jsme ochutnaly už několikrát lepší, a tak nás to tolik neláká se sem na jídlo vrátit.

Proto dáváme za jídlo 3,5 hvězdiček z 5.

Celkově si od nás Cafe Trojka vysloužila 3,5 hvězdiček. Dá se říci, že už chápeme, proč jsou zde snídaně nabízeny na Slevomatu.

Zajímalo by nás, zda i vy máte nějakou zkušenost s touto kavárnou. A ochutnali jste zde snídaně? Nebojte se a napište nám to dolů do komentářů nebo do zpráv.

Klasicky, pokud se i vy chcete dozvědět více o této kavárně a spojit tak návštěvu Chrámu s tímto místem, tak odkaz máte zde. Nemají však oficiální internetovou stránku, ale facebookovou.

Tak zase příště u nějaké nové recenze.


VÝHODY:

      

    



S láskou vaše Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat