úterý 27. srpna 2019

Recenze: Kafírna na Starém Plešivci (Dočasně uzavřeno)



    

Ahoj všichni. Konečně se dostáváme k detailnější recenzi tohoto podniku, který nám byl doporučen paní majitelkou našeho ubytování. A my jsme opravdu za to rády. Důvod proč, se dočtete hned pod naším klasickým úvodem. Tak pojďme na to.

Kafírnu, která je stylizována do 30.let najdete na adrese Plešivecká 130 v Českém Krumlově. Otevřeno mají každý den s menší odchylkou mezi pracovním týdnem a víkendem. Od pondělí do pátku je to od 8 h. do 18 h. O víkendu mají otevřeno pouze v sobotu od 8 do 20 hodin. V neděli se tedy vůbec neobtěžujte, protože zde mají zavřeno a ani živáčka tu nenajdete. Ještě maličkost, do této kavárny jděte raději pěškobusem a autíčko odstavte někde na parkovišti, blbě by se k ní totiž dostávalo.

 

Tento podnik nabízí nejen platbu v hotovosti, ale i kartou. Také rezervace, Wi-Fi, jídlo s sebou a venkovní posezení.

Z teplých jídel si zde můžete vybrat třeba palačinky v různých variantách. Samozřejmostí jsou různé teplé i ledové nápoje.


Prostory této kavárny byly moc hezké. Možná trochu přeplácané až zbytečně, ale k tomuto podniku se to hodilo. Stoly byly tvořeny ze šicích strojů, což bylo neuvěřitelně vtipné. Na zdech byly dekorace v podobě proužkovaných tapet a různých obrázků. Najdete zde i krejčovskou pannu a v jednom rohu polici plnou zbytečností. I venku za hezkého počasí najdete pár dřevěných stolečků se židlemi. Ještě se však vraťme dovnitř. Opomněly jsme se zmínit o baru. On sám byl docela přeplněn věcmi, každopádně i tak to všechno dotvářelo příjemnou atmosféru, která tomuto odpoledni a podniku dodávala tu pravou pohodu. 

 

Prostorům za tu přeplácanost, která nás z počátku trochu iritovala strháváme půl bodu. Kompletně tedy dáváme 4,5 hvězd z 5.

Jelikož tato kavárnička byla malá, byla zde jen jedna slečna, ale i tak to stačilo. Nikdy se nestalo, že by jsme čekaly na objednávku dlouho, nebo že by slečna byla nepříjemná. Sice se moc nesmála, ale to nevadí. Ne každý máme úsměv na tváři přišitý. Přece jen, není povinný a slečna ho svým chováním plně vynahradila. A jak už jsme zmínily, slečna byla příjemná a milá, takže za nás super.

Rády ji dáme 5 hvězd.

 

Z nápojů jsme zde volily mléčné koktejly (55,-), ledové čaje (40,-) a ledovou kávu (65,-). Všechno bylo moc dobré. Mléčné koktejly byly velmi osvěžující a příjemné. To samé i ledové čaje a káva, bez kterých bychom zbytek tohoto horkého odpoledne asi nedaly.

Nápoje od nás mají 5 hvězd z 5.

 

Koláč s hruškami, jablky a drobenkou (45,-)

Tento koláč byl zajímavý už na pohled, a i chuťově byl velmi dobry. Velkoryse velký kus byl nadýchaný, jemně a nenuceně sladký s příjemnou chutí hrušek a drobenky. Jen Jíťa ho nezvládla dojíst, jelikož byl kousek opravdu velký, takže si ho vzala domů, kde ho měly možnost ochutnat i její ségra a mamka. Oběma také chutnal, i přes to, že už nebyl tak nadýchaný, ale tomu se po několika hodinách cesty ani není co divit.

Jídlu dáváme 5 hvězd z 5, protože nám tu opravdu chutnalo.

Celkově tuto kavárnu doporučujeme a získává od nás 5 hvězd z 5.

Mockrát děkujeme, že jste si i teď udělaly čas a přečetly si naší recenzi. Pokud se chcete dozvědět se více tipů od nás, kam vyrazit v Českém Krumlově na dobré jídlo a pití, mrkněte na naše články z výletu - 1/2, 2/2.

Pokud máte chuť a chcete se mrknout na jejich oficiální profil, tak můžete zde. Neopomeňte mrknout i na jejich celkem nově vytvořený Instagramový profil @kafirna.


 Od nás je to i pro dnešek vše. Přejeme krásné pondělí a ve čtvrtek zase ahoj!

VÝHODY:

     

   



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat