úterý 15. září 2020

Příroda: Průhonický park a zámek

Krásné překrásné odpoledne. Vítáme vás u nového článku, tentokrát u přírody. Vezmeme vás k naprosto krásnému zámku, který je nedaleko Prahy. Vlastně ještě v Praze.


Cesta:
Jde o park a zámek v Průhonicích. Najdete ho na adrese 252 43 Průhonice.

Nejvhodnější dopravou je autobus ze zastávky Opatov - č. 363 a 385 do zastávky Průhonice; Hole nebo Průhonice, ať to nejdete stejně jako my do kopce.

Po parku a zámku je nejvhodnější pohybovat se pěšky. Před vstupem naleznete parkoviště a také kasu, kde najdete suvenýry, ale také vstupné. To se na letní sezónu mění. My jsme platily 60,- za studenta.


Památky:
A co, že za branami pokladny najdete? Například Coffee59brunch, ten najdete pod adresou Zámek 1, Průhonice. Nebo prostě ve vnitrobloku zámku. Jak si tato kavárna podle nás vede se můžete podívat pod odkazem.


Další část, kterou si nezapomeňte projít, jsou zahrady. Vedou skrz ně 3 trasy, každá jinak dlouhá. Značení nic moc, tak si nezapomeňte na začátku vyfotit mapu. Každopádně tento park je opravdu krásný. Má rozlohu 250 ha, založil ho v roce 1885 hrabě Arnošt Emanuel Silva-Tarouca a protéká jím potok Botič.

My šly podle všeho nejkratší nebo středně dlouhou cestu (doteď si nejsme jisté), a při ní jsme narazily na věz, ze které má být krásný výhled. Což byl, krásně jsme si prohlédly všechny stromy. 😄

A poslední samozřejmě zámek. Najdete v něm několik výstav, které jsou v rámci vstupného. Zámek je rozhodně dominantou celého parku a dokonce od vstupu může připomínat logo Disney.

 

Co vy a tento zámek. My ho opravdu milujeme a pokud nevíte, kam vyrazit na procházku s dětmi a nebo s pejskem, tak rozhodně velké doporučení.

Jednoznačně mrkněte i na jejich Instagram @pruhonicky_park. Oficiální stránka zde.

Mějte se nádherně a příště zase ahoj.

Jíťa a Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat