pondělí 18. prosince 2023

Polemizování: Vánoční trhy a světla od severu k jihu

Zdravíčko vážení, vánoční čas je opět zde a v plném proudu. Co zavítat na pár vánočních trhů?

Prvním naším zastavením budou trhy v Praze. Snad již nejklasičtější vánoční tržiště v České republice a naše velmi oblíbené místo.

V Praze můžete navštívit trhy hned na několika místech. Mezi naše nejoblíbenější patří ty na náměstí Míru (do 24.12.2023), na Kampě (do 1.1.2024), na náměstí Republiky (do 24.12.2023) a samozřejmě Staroměstské a Václavské náměstí (do 6.1.2024). Všude světýlka, hudba a nezaměnitelná vůně svařáku a dobrého jídla.


My osobně trhy vyhledáváme jen z jediného důvodu a to vánoční atmosféry. Ano projdeme si a prohlédneme stánky (občas i něco pokoupíme) ale většinou nám jde jen o ten pocit, že jsou tu opět Vánoce a ty mi opravdu milujeme.

Druhý náš tip - Vánoce v Benešově
V Benešově byl letos advent opravdu nabitý. Nejen akcemi, ale i trhy. Druhý a třetí adventní víkend jsme se zajely podívat na vánoce v Benešově na náměstí a měli tam toho opravdu plno. Jediná škoda, že stánky byl obyčejné, tedy takové, co každý měl doma, co však jednoznačně doporučujeme je stánek s kávou a pečivem. Do konce tohoto roku tam již trhy nebudou, ale příští rok určitě něco nachystají a vy se ještě letos můžete zajet podívat na jejich vánoční výzdobu a třeba to spojit s krásnou procházkou na zámek Konopiště.


Třetím naším tipem - Vánoce v Táboře
Řekly jsme si, když už jsme zavítaly do Prahy a do Benešova proč to nespojit i s dalšími trhy? Bohužel jsme se sekly o týden, kdy tam trhy byly pouze jeden adventní víkend. Každopádně i tak jsme si tam strávený čas velmi užily. Zašly jsme do Café Svět (protože zdejší sladké milujeme), zašly jsme po obchodech (do naší oblíbené Café knihy Jednota - nádherné knižní tituly od Arga, Hostu a dalších zde prodávají, ale také zde mají autorské pohlednice, samolepky a tu nejlepší kávu v Táboře) a také jsme navštívily designový obchůdek, kde mají snad úplně vše (my šly opět po sójových svíčkách, ale na výběr je od dřevěných šperků po nádherné papírenské zboží a luxusní batohy). V neposlední řadě rozhodně nezapomeňte zajít do sekáče, tak vždy něco objevíte.


Čtvrtý náš tip - Vánoční trhy v Českých Budějovicích
Letos jsme také poprvé zavítaly na trhy v Českých Budějovicích. Budějky máme rády tak nějak všeobecně a často sem jezdíme za dobrými podniky a také kvůli atmosféře města (letos jsem zavítaly do Praži café - bude recenze nebojte, chtěly jsme i do Datla, ale bylo plno). Co nás však opravdu dostalo do kolen, byly trhy u kterých jsme nečekaly, že se nám budou až tak moc líbit. Do večera jsme si sice nepočkaly (ochudily jsme se o světýlka), ale i tak jsme byly nadšené z kluziště a mnoha stánků se všemi různými výrobky a dobrotami na náměstí Přemysla Otakara II. Neopomněly jsme ani na suvenýr a koupily jsme si krásné malé ozdoby domů nebo svíčku s poetickým názvem Kouzlo Vánoc. Na trhy v Budějkách můžete zavítat až do 6.1.2024 a vřele doporučujeme!


Přejeme krásné Vánoce, bohatého Ježíška a do Nového roku se snad ještě setkáme alespoň u jednoho článku. Zatím ahoj.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat