sobota 9. prosince 2023

Výběr 6 skvělých pekáren - kde určitě najdete i výborné vánoční pečivo

(pekárna na Slovensku)

Ahoj a krásný 2. adventní víkend. Dnes se spolu podíváme na pražské pekárny, kde můžete sehnat přes svátky nádherné vánočky, pečivo a různé druhy cukroví.

Pekárna Praktika je naším dlouhodobým favoritem. Článek o tomto podniku najdete tady. Každopádně milujeme jejich pečivo, ale i kávu a je nám jasném, že výborné musí být i zdejší vánoční pečivo. Mrknout na to, co vše dobrého zde mají můžete zde.



Pekárna Chleba a máslo náš letošní objev. Z této malé pekárničky na Letné jsme byly naprosto nadšené a i když jsme zatím neměly možnost ochutnat vánoční pečivo, je nám jasné, že musí být vynikající. Na to, co pečou v této pekárně mrkněte tu.


Antonínovo pekařství je takovou stálicí, kam zavítáme vždy, když dostaneme chuť na nějakou sladkou nebo slanou dobrotu. Třeba takové bábovka a jejich závin jsou úplně top. Samozřejmě i zde najdete plno svátečního pečiva. Opět nahlédnout na vše, co zde mají můžete zde.


A teď k podnikům, kam se ještě letos chystáme přes svátky vypravit ochutnat nějaké to dobré sladké pečivo.

Prvním z nich je podnik Náš chléb, který najdete v různých městských částech Prahy, ale momentálně i na mnoha trzích, kde si můžete od nich koupit nějaké to sladké například cukroví. Odkaz zde.


Lichtenbergovo pekařství. Při naší rešerši, kam do pekárny příště, jsme narazily na tuto. A teda. Opět jsme velice natěšení, až sem vyrazíme ochutnat nějaké dobroty.

(Antonínovo pekařství)

Poslední podnik kam máme 100% namířeno je Zrno zrnko. Momentálně jsme zjistily, že jednu pekárničku/kavárničku najdeme kousek od Budějovické a proto v brzkých dnech určitě vyrazíme na návštěvu. Těšíme se moc.

PS: napadla nás ještě 2 místa, kde víme že mají vynikající zdravé varianty cukroví, pokud sháníte speciálně jen to.
--> Etapa a mimo Prahu, Gabi café v Říčanech.


Od nás je to dnes vše. Přejeme krásný třetí advent a zase příští sobotu ahoj 😀


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat