úterý 27. srpna 2019

Recenze: Kolektiv cafe, bistro & wine bar


    

Krásné odpoledne milí čtenáři. Dneska vám chceme představit kavárnu Kolektiv. Kavárna se nachází v centru Českého Krumlova, takže nemusíte mít strach, že by jste ji nenašli.

Každopádně konkrétně ji najdete na adrese Latrán 13, 381 01 Český Krumlov. Otevřeno mají od pondělí do soboty, a to s pár výjimkami. Od pondělí do čtvrtka je to od 8 do 20 hodin. V pátek a sobotu je to od 8 do 21 hodin.

 

My jsme tento podnik navštívily ráno na skvělou snídani a doslovně skvělá opravdu byla! V tuto brzkou dobu, ještě před objednávkou, jsme měly štěstí a usadily jsme se i přes to, že bylo venku naprosto krásně a my neměly rezervaci, avšak pokud jí chcete, tak je možná. To samé platba kartou, Wi-Fi nebo možnost posedět před kavárnou.

Kavárna nabízí všechno od horkých nápojů ke studeným. Od nealkoholických k alkoholickým nápojům. Včetně vín, kterých je tu na výběr opravdu mnoho. Mimo to zde nabízejí skvělé snídaně, na které jsme zašly i my, brunche a zákusky.



Interiér v této kavárně byl příjemnou změnou oproti namačkaným pražským kavárna. Prostorná místnost s dobře strategicky umístěným barem naproti vchodu, a ještě lépe rozmístěnými stoly. Každý stůl měl kolem sebe prostor a zákaznici si nekoukali navzájem do talířů. Diagonálně od vchodu byly schody, který vedly dolů na toalety. Barevná kombinace byla spíše tlumenější v bílé a černé barvě, ale to ničemu nevadilo. Poslední takovou hezkou tečkou byla velká široká okna, u kterých jste v klidu mohli posedět na polštářích, kochat se a odpočívat.

Za nás dáváme 5 ⭐.

V tomto podniku trochu vládl chaos a bylo vidět, že obsluha nestíhá. Což nebylo divu, jelikož tam bylo opravdu mnoho lidi. Takže když jsme se posadili k (dokonce ještě neuklizenému) stolu, přišla se nás obsluha zeptat, zda nám chutnalo a jak si přejeme platit. Když jsme vysvětlili, že jsme ještě nic neochutnali, tak nám s omluvou donesli menu a rychle stůl poklidili. O obsluze se dá říct, že byla milá a vstřícná. Co nás trochu dostalo bylo to, že jsme si museli jít objednat na začátku a platit k baru na konci (kde nám omylem prohodili částky za zkonzumované jídlo a nápoje). Úsměv nechyběl, jen bylo vidět, že lehká zmatenost v personálu panuje. Každopádně ani to nám neubralo na pomalu lepšící se náladě.

Takže dáváme 4 hvězdy z 5.

Po cappuccinu (55,-) tu sáhla Veru s Jíťou, potřebovaly totiž po ránu nějak nakopnout. Káva byla hezky horká, a tak lahodná s určitou snahou o latte art. Pěna na vrchu tvořila krásnou tečku celého nápoje. Cukříky i káva pochází z La Bohème, takže o tom, že by nám to nechutnalo nemůže být řeč. Káva od La Bohème je podle nás naprosto jedinečná. Jediné, co nám trochu vadilo bylo to, že jsme nedostaly vodu ke kávě. (Foto v úvodu)

Ledová káva (60,-), kterou zvolil spolužák byla ve velké sklenici a krásně chladivá, prý bez naprosté chybičky.

Nápoje hodnotíme 5 hvězdami z 5.

Z jídel jsme zvolily 4 varianty. První dva byly dorty. Klasický cheesecake (60,-) byl velmi lehký s jemným a měkkým piškotem i krémem. Na vrchu zákusku byla bílo-čokoládová trubička, které tomu všemu dodala nádhernou sladkou tečku.


Čokoládový cheesecake (60,-) - Čokoládová varianta Verči dortíku byla velmi podobná bílé variantě. Jen místo tvarohu a vanilky byla cítit čokoláda. Čokoládový korpus, čokoládový jemný krém a návrhu čokoláda a čokoládová trubičky. No měřme to čokoládové? Teda fantastický? 🤤 Kdo má rad čokoládu, kakao a podobné věci, tak vřele doporučujeme. 🙂


Croissant zapečený se sýrem, šunkou a rajčaty (69,-) - Podle toho, co nám říkal náš spolužák, tak mu tato kombinace opravdu chutnala. Jídlo bylo tak akorát horké, aby si udrželo všechny chutě a sýr se krásně táhnul. Proto tedy perfektní snídaně.

Kačka zvolila míchaná vajíčka (89,-) také jí velmi chutnala. Byla skvěle dochucená, lehká a spolu s pečivem, které k nim dostala naprosto vynikající. Takže i tady je to hodnoceno velmi kladně.

I jídlo hodnotíme 5 hvězdami z 5, protože nám tu moc chutnalo.


Celkem dáváme kavárně 4,5 hvězd z 5.

Odkaz na jejich oficiální stránku, ehm facebookovou stránku máte zde a na jejich Instagram @kolektiv_cafe tady.


Od nás je to vše, pište zprávy, tipy a rady kam vyrazit a zase příště ahojky!

Jo ještě jedna věc - mrkněte na naše tipy z Krumlova - 1/22/2.


VÝHODY:

       

   



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat