sobota 26. srpna 2023

Výlety: Jeden den v Brně

Ahoj a krásné poslední prázdninové dny. Vítejte u dnešního výletování. Dnes se spolu opět vydáme do našeho oblíbeného Brna a netvrďte, že vy to tak nemáte!

Naším cílem se pro tentokrát stalo výstaviště a výstava Tutanchamona (ta je již momentálně ukončena), nic to však nemění na tom na Brněnské výstaviště vyrazit a něco pěkného navštívit. Tutanchamon byl zajímavý avšak nijak extra nás nenadchl. Mrzelo nás, že u předmětu nemají dané, že jde o repliky. Člověk pak měl dojem, že jde o opravdové originály. Na výstavišti se toho během roku koná opravdu hodně, takže výběr toho co navštívíte, je jen na vás. Odkaz na webovky tady.


Dalšími našimi zastávkami bylo centrum města jako například Petrov, Moravské náměstí a sochu Jošta Lucemburského, Dominikánské náměstí a známé uličky města. Vypisovat se s historií a dalšími památkami nebudeme, přeci jen jeden článek o Brnu zde již máme. Odkaz trochu níže v tomto článku.


Co vám ale povědět musíme je abyste navštívili Moravskou galerii v Brně. Nádherná stálá expozice obrazů, nábytku a dobového oblečení + naprosto super interaktivní prvky! My jsme si tam vyhrály opravdu dlouho a velice nás nadchlo, že vstupné stálo pouhých 50,-. Byly jsme v expozici s názvem Brno předměstí Vídně v Místodržitelském paláci. Momentálně je však tato budova z důvodu rekonstrukce uzavřena až do roku 2026. Pokud i tak chcete tuto expozici navštívit, můžete tady online.


Kam na jídlo:
První souhrn našich navštívených míst máte zde.

Dnes spolu ale zavítáme do SKØGu, kde jsme zašly na úplně super snídani v podobě vejcí benedikt s hráškovým pestem a lívanců s ovocným přelivem. Kafíčko tentokrát na ledu a klasické cappuccino také nemohlo chybět a vše bylo opravdu moooc dobré. Doporučujeme. Odkaz na naší předchozí návštěvu máte tady.


Na večeři jsme zašly do Pizzerie La Famiglia Brno. Místo pizzy jsme sáhly po těstovinách a i zde můžeme podnik doporučit.

Z dalších podniků můžeme doporučit Na zmrzlinu nebo Kafec Brno Orlí kam jsme zašly tentokrát jen na drink. Odkaz na náš tip máte zde.


Od nás je to dnes vše. Doufáme, že se do Brna brzy vydáte také a nezapomínejte nás označovat na vašich tipech na dobré podniky v tomto městě :).

Holky ze Zážitky na 4



Žádné komentáře:

Okomentovat