úterý 18. února 2020

Výlety: Německo - Mnichov



Nádherné skoro jarní odpoledne. Vítejte u našeho nového článku. Tentokrát tu jsme po velmi dlouhé době s novým výletem, který jsme uskutečnily minulý rok na jaře. A vzhledem k tomu, že jaro již klepe na dveře, napadlo nás, si tento výlet připomenout.

Mnichov je hlavním městem Bavorska a zároveň třetím největším městem Německa. Protéká jím řeka Isar a je naprosto okouzlující, nejen památkami, ale také svými lidmi, kteří jsou otevření a vstřícní!

 

DOPRAVA:

Jako dopravní prostředek jsme zvolily vlak od Českých drah. Jednosměrná jízdenka – západní express, vyjde cca na 620,- pro dospělé.

UBYTOVÁNÍ:

Ubytování jsme měly v B&B Hotel München City-Nord. Šlo o velmi hezký a čistý hotel s malou koupelničkou a velmi, velmi pohodlnými postelemi. Menší nevýhodou byla vzdálenost hotelu od centra. Ono mačkat se v plném vagonu metra s fanoušky FC Bayern Mnichov (mimochodem, na jejich utkání můžete zajít i vy), není úplně příjemnou záležitostí. Každopádně, stalo se nám to pouze jednou. Ostatní cesty už byly v pořádku, a i pár minut pěšky od metra nevadilo.


MĚNA:

V Německu je měnou EURO (€).

CO VIDĚT:

V Mnichově se nahází nespočet památek a turistických míst, které jsou zajímavé a krásné.

Jednou z nejznámější a nejvýznamnějších památek je Marienplatz s nejstarším mariánským sloupem, a hlavně tu najdete Rathaus. Toto velké náměstí ukrývá v sobě skvost radnice, orloje a také podzemní a příměstské dráhy, které se zde křižují.

 

Pokud vás zajímá trocha historické architektury, můžete tu narazit na zbytky starého opevnění, které připomínají 3 brány – Karlstor, Sendlinger Tor, Isartor.

 

Další významnou památkou je Frauenkirche (Kostel Panny Marie) z 15. st. Pokud si vyšlápnete několik set schodů, nabídne se vám výhled na město, které budete mít jako na dlani.


Mnichovská opera je dalším architektonickým skvostem, který by vás neměl minout.


Co však nesmíme opomenout zmínit, jsou dva nádherné parky. Hofgarten a Englisher Garten. Pokud tedy chcete na chvíli vypnout a zajít si do přírody zaběhat nebo se podívat na surfaře (ano slyšíte správně), doporučujeme vám tyto 2 místa. Surfaře však hledejte u říčky Eisbach v Anglické zahradě. Pokud si však myslíte, že jsou toto jediné parky města, mýlíte se. Mrkněte se dole do mapy, třeba vás zaujme nějaký jiný.


 

Pokud vás láká spíše umění, stává se jasnou volbou Alte a Neue Pinakothek, případně Glyptotéka a mnoho dalších muzeí. My jsme spolu s holkami zašly do Staré Pinakotheky, a rozhodně vám to doporučujeme. Plno zajímavých uměleckých děl, včetně obrazů Albrechta Dürera. Náš tip. Zajděte sem v neděli. Vstup je pouze za 1€ a i fronty se tu hýbou celkem rychle.

  

Poslední památkou na kterou, při rychlo-návštěvě, nesmíte zapomenout je Schloss Nymphenburg. Zámek a zahrady jsou krásným zpestřením výletu a my vám je rozhodně doporučujeme navštívit.

 

Tohle je jen stručný souhrn památek, které jsme navštívily my. Celkově jich je tu mnohem více. Za zmínku třeba stojí Schloss Neuschwanstein, který je klenotem Bavorska a najdete ho nedalo Mnichova. Nevýhodou je že si vstupenku musíte zarezervovat dopředu.

Další známou památkou, tentokrát moderní architektury je Olympijský stadion a také Olympiaturm – televizní věž.

Náš Triplist naleznete pod článkem.

 

KDE SE NAJÍST:

První kavárnou, kterou jsme navštívily a o které vám musíme povědět je Café Zeitgeist. @zeitgeist.muenchen. Odkaz na naší recenzi máte zde.

 

Dalším podnikem, kam jsme zavítaly je Café Josefina. Byla zde milá a ochotná obsluha a jídlo, které zasytilo. Více najdete v naší recenzi zde


Café Königin 43 bylo naším snídaňovým cílem druhý den našeho pobytu v Mnichově a vy sem jednoznačně vyražte taky. Skvělé jídlo, široký výběr, úžasná obsluha a moc hezké prostředí. Mimochodem, byly jsme zde jediní cizinci to ráno. Většina návštěvníků byli místní. Odkaz na naší recenzi máte tady.


Posledním podnikem, kde jsme se schovaly před zimou byla kavárnička Schreibwaren am Schloss Café, která se nachází nedaleko zámku Nymphenburg. Pro nás byla ohromným překvapením a také milým zahřátím u srdce, kvůli srdečnosti místních a také asijských turistů, kteří se k nám zachovali velmi vstřícně. Odkaz na naší recenzi a naše dojmy máte tu

 

CO MUSÍTE OCHUTNAT:

Mnichov je proslavený svým pivem Helles – světlé, Dunkles – tmavé a Weissbier – pšeničné. Mimo to se zde každoročně koná Oktoberfest, který můžete navštívit i vy na přelomu září a října. Budete tak mít jedinečnou možnost ochutnat nepřeberné množství piv.

Z jídel je to pak Weisswurst neboli bílá klobása.

My jsme zde ochutnaly kávový nápoj milchkaffee. Víc se o něm dozvíte v našich recenzích.
Od nás je to dnes vše.

Jen tak mimochodem, byly jste v Mnichově, jaké máte vzpomínky na místo vy?

Mějte se moc krásně, výletujte a my se zase uvidíme příště u dalšího článku.


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat