sobota 23. ledna 2021

Tip na 4: CZE - Plachý café

 Česká republika - České Budějovice
Plachý café
Plachého 59/4, České Budějovice 1, 370 01 České Budějovice


Ahoj všichni a vítejte u dnešního sobotního článku. Dnes vás vezmeme na kafíčko do Českých Budějovic, kam Verů vyrazila na krátký jednodenní výlet. Proto tedy jen rychlý tip na 4.

Plachý café je malá kavárnička, přesněji espresso & brew bar, kde si můžete vybrat ze široké nabídky nápojů. A nejen nápojů, ale i drobného jídla k zakousnutí. Jejich otevírací doba v této nelehké době, je od pondělí do pátku, vždy od 10:00 do 17:00. Najít jí nemusí být úplně lehké. Podnik se nachází v úzkém průchodu kousek od náměstí Přemysla Otakara II.

Co se týče interiéru, moc vám k tomu nepovíme. Mrzí nás, že jsme nemohly do kavárničky nahlédnout a nebo v ní i posedět, každopádně podle fotek, co jsme viděly na jejich webu je prostor kavárny malý s pár místy k sezení, řekla bych, že možná je to i podobné Letci espresso baru v Praze, případně Mama coffee na Jiřího z Poděbrad v Praze. Odkaz na tyhle naše návštěvy a recenze máte zde - Letec a tady - Mamacoffee.

Ale pojďme zpět k Plachému cafi. Verů si vybrala, po hodně dlouhé době, cappuccino (55,-), cukřík vůbec nebyl potřeba, i když ho podnik nabízí. Jemná, lahodná káva s pěnou a latte artem velmi v tomto počasí zahřála. A rozhodně doporučujeme sem na kafíčko zajít. Dost nás lákalo i brownies nebo malé bábovičky, které byly na talířku v okýnku, ale odolaly jsme.


Kladně také hodnotím obsluhu a jejich pohotovost. Slečna vyřídila vše bez problému a s úsměvem, který nás také potěšil.

Rychlo hodnocení na závěr. Malá kavárnička v centru města, vlastně pár kroků od náměstí Přemysla Otakara II., celkem široká nabídka, příjemné ceny, výborná káva a super obsluha. Takže bezesporu místo kam chcete zajít i vy. Jen tak mimochodem, jestli vás zajímá více podniků v Českých Budějovicích, mrkněte na náš článek o jižních Čechách. Třeba tam narazíte i na další podniky, co vás zaujmou. Odkazy na jednotlivé naše recenze tak také najdete.


Všechny odkazy přikládáme. Jejich webovky zde a na Instagramu je hledejte pod @plachycafe.

Ps: Dejte nám vědět o vašem oblíbeném místě v Českých Budějovicích.

VÝHODY:

     

Za holky ze Zážitky na 4, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat