středa 8. února 2023

Rekapitulace - Nejlepší navštívené kavárny roku 2022


Ahoj a krásnou středu. Máme tu začátek února a s my jsme se rozhodly si pro vás připravit souhrn našich oblíbených podniků, které jsme navštívily loňský rok a vy je musíte nutně navštívit taky. Tak pojďme na to!

Seznam je sestavený podle měsíce navštívení. Žádný konkrétní hodnocení, že bychom podniky řadily od 1 do 23 nemáme.

Leden:
Čajovna a Čajový bar Peklo, nebe, ráj
- Leden a jediný náš začátek v čajovně. A co si zde dát? I přes to, že se to může na první pohled zdát jako krupicová kaše, není tomu úplně tak. Salep je tradiční horký nápoj z Blízkého východu, konzistencí připomínající právě zmíněnou kaši. V zimě krásně zahřeje a ještě k tomu výborně chutná. 🤤


Únor:
Ye’s kafe
- Únor jsme započaly v Ye's kafe. Recenzi se zpožděním určitě očekávejte. Každopádně tenhle podnik jsme si oblíbily kvůli moc hezkému prostředí a dobré kávě. Co nás nemile poznamenalo byla nepříjemná obsluha. Ale chystáme se sem vydat znovu, tak to třeba bude lepší. Ale kafíčko, bylo top, takže ano říkáme yes kafe!


Březen:
Vejce Dejvice
- Vejce Dejvice jsme zvolily jen jako náhodnou volbu, když jsme v Dejvicích byly a velmi, ale velmi mile jsme byly potěšeny. Moc dobrá káva, výborné jídlo a fajn prostředí i obsluha. Ty vajíčka co máte tady na fotce, vážně zkuste!


Café v Zahradě
- I tento podnik jsme poprvé navštívily úplnou náhodou, původně jsme měli namířeno do naší oblíbené Typiky (o té později), každopádně tu měli plno a tak jsme řešily co dál. Inu mapa nám ukázala tuto kavárnu a my neváhaly a vyrazily jsme tam! Milé prostředí, až rodinné, super ceny, vynikající jídlo a mají tady i malou zahrádku. Nebudeme lhát, vážně jsme se do tohoto místa zamilovaly. Recenze bude brzy, takže vám jí sem pak přidáme. Ochutnejte ale tady všechno. Waffle - topka, vajíčka perfektní, sendviče mňam!!


Cafe Sofa
- Druhý podnik z Dejvic v tomto měsíci a ano i tady je to top. Nádherné vzdušné prostředí, s mnoha místy k sezení, rezervaci i tak doporučujeme, protože je tu fakt narváno a my naprosto chápeme proč! Ty snídaně. Ach... Recenze brzy.


Duben:
Cafe Datel
- Duben se nesl v duchu cestování a kam jinam zajít v Českých Budějovicích? Ano do Datla. Odkaz máte tady! Kafe a všechny snídaně můžeme jen doporučit. A samozřejmě milujeme to prostředí a hrníčky. 💖 Recenze tady.


SmetanaQ cafe
- Tady není úplně co představovat. SmetanaQ milujeme už dlouho, ceny jsou sice trochu větší, ale ty waflle, no už teď se nám zbíhají sliny. Odkaz na recenzi zde.


Květen:
RONIN Coffee Spot
- Květen a jedno nové místo pro nás, ale ta zahrádka, perfektní. I uvnitř to musí být naprosto skvělé, obsluha milionová, ach, musíme zajít znovu! Odkaz na naše kompletní dojmy máte tady.


Ô-mai coffee & kitchen
- Po dlouhé době jsme opět zavítaly i do Ô-mai a ó můj bože, neznáte tenhle podnik? Musíte sem zajít! Ty lívance, ale i jiná jídla a kafíčko. Nutně to potřebujeme.😻 Odkaz zde.


Červen:
Typika
- červen a konečně jsme našly volné místečko v Typice. Navštívily jsme v létě i sesterskou pobočku v Brně, ale na naší drahou Typiku rozhodně nestačí. Z jídel jsme si vždy vybraly a vždy nám chutnalo. Takže berte peněženky a šup na něco dobrého. Odkaz tu.


Kavárna Nový Svět
- Pokud znáte Nový Svět, není o čem vyprávět, pokud jej neznáte musíte zajít, Pocit, že jste v úplně novém místě. Malá útulná kavárna s vynikající kávou a sladkým. Za nás jasné zastavení na Novém Světě. Odkaz tady.


Červenec:
Bez konceptu
- Tento podnik za nás vévodí v Liberci a to jsme tam toho navštívily vícero. Všechny ty jídla a káva. Nemáme si na co stěžovat. Takže jasné doporučení i pro vás. Odkaz na naše dojmy máte tady.


Srpen:
43.12 cafe
Srpen se nesl v duchu cestování do vzdálenějších míst a to přesně do Varny v Bulharsku. A top podnik 43.12 cafe. Úplně něco jiného než klasické vintage kavárničky, co tam mají. Jídlo topka, káva také perfektní. Den u moře si určitě zpestřete tímto místem.


Tigan
- Druhým místečkem ve Varně, kam jděte pokud máte hlad je Tegan (neboli česky pánvička). Jde o místo, kde si během obědu můžete vybrat cokoliv na co máte chuť. Platíte pak za váhu talíře. Snídaně se dělají klasicky na objednání a naše vejce benedikt a lívance mooooc doporučujeme. Recenze na oba podniky brzy.


VNITROBLOCK
- Inu a poslední podnik v srpnu, kam jsme zavítaly a už jsme vám ho doporučovaly snad milionkrát je náš oblíbený VNITROBLOCK. Místo jak z jiné planety. Naprosto vás pohltí a ani netušíte, že jste stále v Praze. Tady opět doporučujeme úplně všechno. Recenze tady. I mamince se tady moc líbilo! 😉


Září:
Ema espressobar
- Září a Emička. Co chcete víc? Jak jinak bychom my mohly zahajovat nový semestr ve škole? Sem jsme šly léčit všechno. Nepovedené zkouškové, absolutorium, výlety z jiných měst jsme také končily tady! No prostě srdcový podnik. Recenze tu.


Cafe Příběh
- Příběh v Týnci nad Sázavou jsme si taky oblíbily. Jen za poslední rok jsme tam byly snad 10x a to je co říct. Pokud máte cestu mimo Prahu, pojedete v létě Sázavu, nebo prostě jen chcete vyzkoušet nový podnik, určitě zajděte. Odkaz tady.


Říjen:
Slow Café
- Slow je opravdu slow místo, ale jako pro vás. Místo, kde si sednete, dáte si dobroty a prostě vypnete. Nebo my to tak aspoň máme. Milujeme tu pohodu, to dobré naladění a samozřejmě vše, co si tam dáte. Zvláště pak tyhle sladké plněná dobroty. Slow a naše dojmy z něj tu.


Botanica Coffee Truck
- Botanicu už zná snad každý. Jejich ikonický truck s kávou a výzdobu. My však to místo milujeme pro ten klid, co tu vládne a samozřejmě horká čokoláda a nebo kafíčko k tomu. Perfektní kombinace. Odkaz na botanicu tady.


Coffee Room
- I zde jsme zavítaly po moc, moc dlouhé době. A opět se do něj zamilovaly. Ta snídaně, co jsme zde ochutnaly a kafíčko 💝 ano, ano, a ještě jednou ano! odkaz tu.


Listopad:
Bistro 8
- Naše další oblíbené bistro s vynikajícím jídlem. Vždycky když tu jsme, tak si to opravdu vychutnáváme. Milujeme a doporučujeme. Mají 2 pobočky, ale ta na Žižkově je za nás o chlup lepší. Odkaz na zmíněné tu.


Prosinec:
Būda cafe
- Poslední měsíc loňského roku a také poslední 2 naše doporučení. První je do podniku v Benešově. Krásné místo vhodné k odpočinku. Sladký dezert prostě lahoda a káva. Perfektní. Doporučujeme a odkaz od nás máte tu.


Hrnek cafe
- V neposlední řadě kam jinam než do Hrnečku, ještě nám něco říká, že v období dubna a května tu budeme vysedávat často. Odkaz na naše dojmy z první návštěvy zde.


Od nás je to pro tentokrát všechno. Vyčerpávající že? Navštívily jsme toho mnohem více, ale tady jsme byly nejvíc spokojené a nejvíc ty místa zbožňujeme. Každá chvíle je příležitostí, tou nejbližší je třeba Valentýn, tak si jděte udělat hezký den a dejte si něco dobrého i za nás! My jsme ve velkém čekávání, která místa budou letos ta naše top top. Uvidíme. 💋

Mějte se krásně, dejte nám vědět, jaký je váš oblíbený podnik a zase příště ahoj.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat