středa 5. února 2020

Měsíční polemizování: Kavárny, které otevírají velmi brzy


Krásné odpoledne milí čtenáři. Už delší dobou přemýšlíme nad podniky v Praze s dobrou kávou nebo snídaní, které mají otevřeno v brzkých ranních hodinách a upřímně, vždy jsme narazily na takový, jejíž otevírací doba byla až od 8 ráno a déle. Proto jsme se rozhodly sepsat pro vás tento článek, věnovaný ranním ptáčatům a vlastně všem, kteří potřebují po ránu povzbudit dobrou kávou, skvělou snídaní anebo prostě jen chtějí začít ráno v pomalejším tempu.

Některé tyto kavárny máme již v navštívených a ke každé z nich vám sem vložíme náš Tip nebo recenzi. Ty, ve kterých jsme ještě nebyly tu však přikládáme taky. A nebojte, hned jak bude možnost, vyrazíme tam i my.

Tak pojďme na to!

PRAHA 1

Republica Coffee Martinská je místem, kam můžete zavítat takto brzy (7:30). My jsme bohužel tento podnik nenavštívily, ale pokud s ním máte zkušenosti vy, dejte nám dolů vědět, jak vám tu chutná.

Šťastná kavárna – patří již delší dobu k naším oblíbeným místům, kam se velmi rády vracíme. Jejich otevírací doba je až překvapivá, a to prosím už v 7:00. Kávu nebo horkou čokoládu vám zde nalijí v perfektních puntíkatých šálcích, z jídel si tu můžete jak sladké, například zákusek, tak i slané – tousty. Naší recenzi najdete tady.


Lights coffee - jedna z našich nejnavštěvovanějších kaváren. Mimo pondělí, kdy mají zavřeno, sem v ostatní dny v týdnu můžete zajít na kafe nebo pro něj v 8:00 ráno, o víkendu pak v 9:00. Mimo kávu zde nabízejí i moc fajn snídaně – french toasty, avotoast… Plusovými body je také lokace – nedaleko totiž můžete seběhnout na metro I. P. Pavlova a také obsluha, která je velmi milá a pohotová. Naše recenze je zde(Foto v úvodu). Jen tak mimochodem v tomhle článku jde o jedinou kavárnu s otevírací dobou v 8 ráno. Aspoň jedna varianta pro ptáčata, která vstávají později. 😁

Head Shot Coffee – Obě pobočky toho podniku otevírají své dveře zákazníkům už 7:30. My jsme zavítaly pouze do jedné z nich a do té, která se nachází u Františkánské zahrady. Vřele sem doporučujeme zajít. Nejen kvůli zahradě, ale také kvůli personálu a kávě. Obojí je moc prima!  Recenzi taktéž přidáváme a máte jí tady


Kofárna Café jsme navštívily už před nějakou dobou. Pokud nás čtete už dýl, tak si možná vzpomínáte, že to bylo při našem výletu na Petřín. I tady mají otevřeno již v 7:30, takže pokud jdete na Petřín i vy a chcete si sebou vzít moc dobré kafe, skočte si pro něj sem, vážně se to vyplatí a do kopce aspoň budete šlapat v dobré náladě. Odkaz vám přikládáme zde.


V kavárnách Coffee Cube Green a Coffee Cube White si můžete pro kávu zajít už v 7:30. Do bílé pobočky jsme ještě nezavítaly, ale do té zelené ano a rozhodně jejich kávu milujeme a doporučujeme všema deseti. Místo, kde je hledat máte v našem článku zde.


PRAHA 2

Mamacoffee v Nuslích je jedinou pobočkou Mamacoffee, která má otevřeno již v 7:30. Všechny ostatní mají až od 8. My sami jsme tuto pobočku navštívily. V dolním patře je možné posedět na rychlo kávě a zákusku. Pokud si budete chtít dát kávu spolu se snídaní, budete se muset usadit v horním patře budovy. Recenzi jsme na tuto pobočku nepsaly. Proto vám sem přikládáme recenzi na jejich pobočku na Vinohradech (Praha 3), kterou jsme navštívily také. Odkaz na recenzi tu.



Coffee break and Cake – najdete Albertově. I tady mají otevřeno od 7:30 a pokud ráno potřebujete trochu vydechnout a zároveň načerpat sílu, rozhodně doporučujeme vyrazit sem. Mimo dobré kávy tu mají i zákusky, takže jisté posilnění na cestu do práce, školy nebo jen tak tu rozhodně najdete. Kavárnička je uvnitř velmi malá. Pokud však natrefíte na hezké počasí, budete moct posedět na venkovní zahrádce. Naší nedávnou recenzi naleznete à tady.


The kavárna – jednou z našich prvních navštívených a zároveň první kavárna, na kterou jsme vydaly recenzi – tady, otevírá také v 7:30. A pokud máte chuť, rozhodně sem vyražte na něco dobrého. Mají tu totiž i všemožné zdravé, bezlepkové, veganské, ale i jiné pochoutky.


Dalším podnikem na Praze 2 je bistro Mezi srnky, které také otevírá v 7:30 a vy si sem můžete zajít vychutnat různé snídaně a špičkovou kávu. Prostor je malinký, tak se případných málo míst nelekejte a chvilku vyčkejte. Náš tip na 4 máte zde.


I Slow cafe, jeden z našich oblíbených podniků, otevírá už v 7:30. Interiér je minimalistický, celkem velký a s bezva výhledem, pokud teda vychytáte místo u okna. My jsme sem zavítaly celkem v brzkých ranních hodinách a byly jsme zde sami. Každopádně, pokud už tu budete, neváhejte a sáhněte po jejich skvělých snídaních, které přizpůsobují ročním obdobím, tudíž tu na vás pokaždé může čekat něco nového. Ps: Kafe je také moc fajn! Náš Tip máte tady


Coffee Factory – je dalším podnikem s otevíračkou v 7:30. Moc vám k tomu nepovíme. Bohužel jsme sem ještě nezavítali. Jediné, co víme, přijímají pouze hotovost, takže bacha na to.

The Miners Coffee and Characters – další moc krásný a pohodový podnik v srdci Vinohrad. Káva nám tu chutnala moc, tousty už tak moc ne, ale prostředí je krásné! + otevírají v 7:00. Náš Tip → tady.

RONIN Coffee Spot – ani tady jsme ještě neměly tu čest kavárnu navštívit. To však nic nemění na tom, že se sem chystáme, hlavně na jejich zahrádku máme zálusk! Též se sem chystejte už v 7:30!

Cafedu zná snad opravdu každý student, který zde minimálně nějaký čas strávil. Otevřeno mají od 7:30 a pokud si tu budete chtít kávu vychutnat i vy, rozhodně vám doporučujeme udělat si předem rezervaci místa. Za hezkého počasí můžete posedět venku nebo si vezměte alespoň kávu s sebou. Odkaz na náš článek máte zde. 


Kavárna – Cukrárna Elvíra sídlící na Vinohrady také otevírá v 7:30. Jde o neuvěřitelně malé místečko se dvěma nebo třemi stolečky, podle toho, co si pamatujeme. Takže spíše je lepší vzít si nápoj s sebou. Kávu vám připraví od značky La Bohème, kterou zbožňujeme. Recenzi jsme sice nevydaly, chystáme se totiž do větší pobočky této cukrárny. Proto to zahrneme jako komplet v jednom článku. Zmrzlinu tu však mají moc dobrou!

PRAHA 3

O Žižkavárně slyšel snad každý. Jde o kavárnu nedalo Žižkovské věže a ano i tu otevírají v 7:30. Na výběr toho mají opravdu mnoho a pokud se chcete dozvědět více, klikněte sem a přečtěte si náš článek.

Do Wild at  Café jsme zavítaly na oběd. Ten den měli vynikající kuře na paprice a už asi není překvapení, když vám povíme, že i tady otevírají v 7:30. Takže honem sem. Recenzi jsme nevydaly, ale sem vám to povíme… Rozhodně doporučujeme!

PRAHA 4
TYPIKA – Podnik, který v pracovním týdnu můžete navštívit v 7:30. Kávu si může vzít s sebou, nebo si jí vychutnat na místě. Tak či onak, tohle místo rozhodně stojí za vaši pozornost. Odkaz na naše postřehy máte tu.


Coffee Perk je další kavárnou, do které můžete pro kávu již od 7:30. Najdete ji kousek od zastávky Budějovická, takže pokud budete poblíž a budete si chtít dát velmi dobrou a chutnou kávu v roztomilém prostředí. Zavítejte sem. Recenzi máte zde.


Kavárna Štěstí Budějovická má otevřeno již od časných hodin, tedy od 7:00. A rozhodně je to jedno z mála míst, kam v těchto brzkých hodinách můžete na Budějovické zajít posedět a vychutnat si velmi dobrou kávu, horkou čokoládu nebo třeba naše oblíbené Mocha. Recenzi jsme vydaly už před nějakou dobou, vy se na ní můžete prokliknout sem. (Bohužel je kavárna na tomto místě zrušena).




PRAHA 7

O Ye’s kafe slýcháme už delší dobu a stále nebyla příležitost sem zajít, stydíme se, ale snad to brzy napravíme. Kavárna má od 7:30 a místo vypadá opravdu úchvatně. Znáte nebo ne?

V Kafe Francin jsme už však byly. Otevírají také v 7:30 a podle všeho tu mají naprosto skvostné snídaně i kávu. Za nás to taková sláva úplně nebyla - odkaz tu!

Barry Higgel's Coffehouse je dalším místem, ve kterém jsme už byly. Moc se nám líbila stěna kavárny. I tady je otevřeno od 7:30, takže pokud je chuť na ranní kávu, zajděte sem. Ps: dělají moc, moc hezké latte arty. Tip je tady.


V těchto posledních třech kavárnách jsme bohužel ještě nebyly, ale v našem seznamu, který si vedeme, je máme. Takže nebojte, brzy snad sem zajdeme a dáme vědět jaké to tu je. Alchymista a Phill's Corner otevírají v 7:30. Cafe Kafata už v 7 hodin. Znáte tyto podniky?

PRAHA 8

Antonínovo pekařství máme moc rády. Nejen kvůli jejich široké nabídce, ale také kávě a otevírací době, která je také v 7:30, mimochodem otevírají tak všechny pobočky. My jsme je zařadily do Prahy 8. Navštívily jsme tu totiž jejich Karlínskou pobočku, kterou máme hlavně v létě moc rády. Recenzi bohužel nemáme, tak alespoň takto vám to musí stačit.


Okolo Kafe Karlín jsme již několikrát šly a až v nedávné době jsme si všimly jejich otevírací doby - 7:30. Co jsme také viděly bylo, že tato kavárna je věčně plná, lidé sem chodí pro kávu s sebou a nám až se naskytne příležitost a chuť, zamíříme sem také.

Light Roast Coffee je podnikem, kam můžete zavítat každý pracovní den už v 7:30. Nabízí zde příjemné posezení, krásný výhled a dobré kafe. Už se nemůžeme dočkat, až sem zavítáme také. Odkaz na jejich webovky - tady.

PRAHA 10

Cafe Malina je naprosto a neuvěřitelně úchvatné místo, které nejen že otevírá v 7:30, ale také má v repertoáru vynikající snídaně a kávu. To vše za pár korun a my se sem opravdu velmi rády vracíme. Jako náš tip je tu


Do kavárny Tvoje máma jsme se chystaly zajít toto pondělí. Bohužel byla narvaná k prasknutí, a tak jsme byly odkázané jít jinam. To však nemění nic na tom, že otevírají brzy – v 7:30 a my si do příští doby zajistíme rezervaci.

Café Jen se stala naší záchranou ve stejné pondělí místo mámy. Poseděly jsme tu opravdu dlouho, daly si vynikající jídlo a také kafe. Jejich otevírací doba je také od 7:30, takže pokud chcete kafčo sebou, klidně si skočte sem. Recenzi tady.


To je od nás vše. Pokud nás chcete o nějaké kavárny doplnit, klidně pište, ať už sem do komentářů, nebo kamkoliv na našich sociálních sítích.

Mockrát díky, že nás čtete a zase příště ahoj.
Za Holky na 4, Verů


Žádné komentáře:

Okomentovat