úterý 23. června 2020

Výlety/Příroda: Top 10 nejlepších výhledů na Prahu

Ahoj všichni, po dlouhé době jsme tu zase. Tentokrát Vám ukážeme 10 nejlepších výhledů na Prahu. Vybrat a seřadit našich 10 topů bylo celkem těžké, ale nakonec se jen přeci povedlo.

O většině z těchto výhledů případně parcích jsme Vám psaly již jednotlivě a najdete je buď v sekci příroda anebo pod jednotlivými odkazy zde v článku.

Tak pojďme na to.

1)      Parukářka

Na první místo jsme umístily park Parukářka (oblíbený výhled Jíti). Tento park najdete na Praze 3 na Žižkově, konkrétně na adrese Jeseniova 50. Poprvé, kdy jsme zavítaly do tohoto parku společně bylo, když jsme sháněly klidné místo pro náš piknik. Z Riegrových sadů, kam jsme mířily původně se vyklubala právě Parukářka, kterou jsme měly blíže. A byly jsme rády.

Park není tolik přeplněný lidmi, tudíž ani hlučný. Najdete tu plno dětských hřišť, ale i jiných sportovišť, která lze k rekreaci využít. Pokud budete mít chuť v klidu posedět na pivku, je možné využít hospůdku, která se pod Parukářkou nachází. Případně jiné podniky, které jsou v relativní blízkosti parku, jako například Kafe na schodech, Coffee imrvére nebo Bistro Střecha. Do všech těchto podniků máme i my v plánu se vydat. V létě pak můžete vyrazit na mnoho akcí, které se tu konají.

Hlavním bodem parku je Vrch Svatého Kříže odkud je nádherný výhled na jednu celou část Prahy. Vidět můžete Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad, Žižkovskou věž, případně protější kopec Vítkov, odkud se vám může naskytnout podobný výhled na prahu jako z Parukářky.

 

2)      Vyhlídka Strahovské zahrady

Pod druhý tip jsme daly Vyhlídku Strahovské zahrady, která je za Veru nejkrásnějším výhledem na Prahu. Vyhlídka se nachází pod Strahovským klášterem na Praze 1. Najdete tu výhled na kouzelnou část Prahy neboli na Pražský hrad, Malostranské náměstí, Karlův most, ale i Žižkovskou věž a další významné budovy. Nedaleko odtud máte Kavárnu Nový Svět, kam můžete vyrazit třeba na kafčo.

3)      Riegrovy sady

Riegrovy sady jsou největším tipem od Eli, která tento park zbožňuje. Najdete ho na adrese Riegrovy sady 28 na Vinohradech. Překrásné jsou tu západy slunce s krásným výhledem na Pražský hrad. V létě se zde konají koncerty nebo letní kina. Samozřejmě, vyrazit sem můžete i na piknik nebo na podzimní Signal Festival. I v těchto sadech můžete najít hospůdku případně blízké podniky, které můžete zajít omrknout. Jako například Prádelna Café, která je i na našem seznamu. Nebo třeba i Le Caveau, Cafefin, The Miners Coffee, Mamacoffee, Bistro 8, Spižírnu 1902, Coffee Roomu a další.  

 

4)      Vyšehrad

Vyšehrad je naším dalším společným tipem pro lovení nádherných výhledů v Praze. Nachází se na adrese V Pevnosti 159/5b na Praze 2. Vidět je odtud velká část Prahy, Vltava s mnoha mosty a samozřejmě dominanta – Pražský hrad. Z druhé strany je odtud vidět na Nuselský most, Emauzský klášter a mnoho dalších památek. Na kávu můžete zajít do nedaleké Kavárny Čekárny.

 

5)      Jednotlivá nábřeží řeky Vltavy

Z mnoha nábřeží v Praze je překrásný výhled na Pražský hrad a protější strany. Jedním z nejnavštěvovanějších nábřeží je Náplavka, kde probíhají jedny z nejnavštěvovanějších trhů, dalším významným nábřežím je Alšovo nábřeží s výhledem na Karlův most nebo také Kampa, odkud můžete vidět nejen Karlův most, ale i jiné památky. Kavárnami, které mimo výhledů stojí za zmínku jsou například náš oblíbený podnik Šťastná kavárna, nebo třeba Cocovanka na Kampě.

 
 

6)      Chotkovy a Letenské sady

Letenské sady jsou profláknutým místem s nádhernými výhledy. Ty nejlepší máte od Kyvadla a také od Pavilonu. My vám však doporučíme Chotkovy sady, které jsou jen přes most od těch Letenských, za to mnohem méně navštěvované, s nádhernou houpačkou a výhledem na ulici Klárov, kde hojně projíždí tramvaje. Také odtud uvidíte řeku Vltavu, v dáli pak zajímavé moderní budovy na Pankráci a také Vyšehrad. Tipy na kavárny v okolí jsou Kavárna Místo, Café Letka a naše oblíbená Kavárna Pod Lipami.

 

7)      Vrtbovská zahrada

Vrtbovská zahrada je skrytým klenotem Prahy s naprosto nádherným výhledem na kostel sv. Mikuláše na Malé straně. My jsme se do tohoto výhledu naprosto zamilovaly. Jediným menším mínusem je, že se zde platí vstupné. Opakem je však to, že tu najdete opravdu jen minimum lidí. Takže těch pár korun Vám určitě za to stojí dát. Nejbližším tipem je za nás Amorino, kam můžete vyrazit pro kávu nebo výborné zmrzliny ve tvaru růží. Zahradu najdete na adrese Karmelitánská 25. Vstupné naleznete v našem předchozím článku a počítejte také s tím, že Amorino patří k těm trochu dražším podnikům.

8)      Grébovka – Havlíčkovy sady

Grébovka je dalším naším ohromným tipem, kam vyrazit. Nejen, že zde můžete zajít do uměle vytvořené jeskyně – Grotty, ale také se Vám tu naskytne opravdu překrásný výhled na Prahu. Nám se zde velmi líbí kombinace vinice a výhledů. Opět odtud můžete vidět výškové budovy na Pankráci a rozsáhlou scenérii Prahy. Grébovku najdete na adrese Havlíčkovy sady 58 na Praze 2. Nejbližšími podniky jsou Café Jen, Tvoje máma nebo třeba Monolok cafe, kam rády vyrážíme my.

9)      Zahrady Kinských – Hladová zeď

Předposledním naším tipem je Zahrada Kinských a výhled od Hladové zdi. Odtud je poté možné dojít až na Petřín. Naším nejoblíbenějším podnikem je Kofárna Café, která se nachází cestou k zahradám.

10 )    Botanická zahrada Praha

Poslední náš tip na překrásný výhled je z Botanické zahrady, kde je krásně vidět nejen na celou Prahu, ale také na Trojský zámek a přilehlé okolí. Kavárenský tip jsme zde měly také, bohužel nám ho však zavřely. 😢

Od nás je to dnes s tipy na nejkrásnější výhledy v Praze vše. Doufáme, že za našimi doporučeními vyrazíte a pochlubíte se s vašimi fotografiemi výhledů na sociálních sítích, označujte nás na Instagramu pod #zazitkyna4. 

Nezapomeňte nám také napsat vaše nejoblíbenější výhledy v Praze. Přeci jen, proč vyrážet do zahraničí, když i u nás je tak krásně? 

Mějte se moc fajn, užívejte si trochu lepšího počasí a zase příště ahoj.

Za Holky ze Zážitky na 4, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat